18:22, Τετάρτη
29 Ιουνίου 2022

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σχεδιάζονται στον Δ. Κορδελιού – Ευόσμου

Σειρά από αντιπλημμυρικά έργα και παρεμβάσεις για την όσο το δυνατόν καλύτερη «θωράκιση» της περιοχής έναντι στις καταιγίδες, σχεδιάζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) σε συνεργασία με τον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου.

Συγκεκριμένα, μέσα στο επόμενο διάστημα θα βρεθούν στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Προγραμματισμού και Υποδομών της ΠΚΜ, Απόστολος Γιάντσης για αυτοψία σε τέσσερα ρέματα, ώστε να βρεθεί λύση και να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα για την θωράκιση της περιοχής.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Κωνσταντίνος Σωτηράκης, ανέφερε στην Karfitsa πώς ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα στη δυτική Θεσσαλονίκη από τα όμβρια ύδατα – κάτι που φάνηκε, άλλωστε, και από τις βροχοπτώσεις που έπληξαν πριν από λίγες μέρες το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης και μετέτρεψαν πολλούς δρόμους στον Εύοσμο και στο Κορδελιό σε… ποτάμια!

«Η κ. Πατουλίδου και ο κ. Γιάντσης θα επισκεφθούν τον δήμο άμεσα για να λυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τα όμβρια ύδατα. Πραγματικά, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον από την ΠΚΜ. Θα πραγματοποιήσουν αυτοψία στους δρόμους που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα με στόχο να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα που είναι απαραίτητα για την αντιπλημμυρική θωράκιση», τόνισε ο κ. Σωτηράκης.