16:18, Τετάρτη
17 Αυγούστου 2022

Εύοσμος: Άρχισαν οι εργασίες για την οδική αποκατάσταση της 28ης Οκτωβρίου

Με στόχο την αντιπλημμυρική θωράκιση αλλά και την οδική αποκατάσταση της οδού 28ης Οκτωβρίου στον Εύοσμο, ξεκίνησαν έργα οδοποιίας και συντήρησης των αγωγών ομβρίων υδάτων, στο τμήμα της από την οδό Κολοκοτρώνη έως την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι εργασίες που εκτελούνται περιλαμβάνουν τον έλεγχο και εσωτερικό καθαρισμό όλων των φρεατίων υδροσυλλογής, του βραχίονα σύνδεσής τους, την αντικατάσταση των φθαρμένων βραχιόνων και τη συντήρηση των τοιχωμάτων του πλαισιωτού αγωγού στα σημεία σύνδεσης με τα φρεάτια υδροσυλλογής, προκειμένου να απαλειφθούν οι απώλειες ύδατος που προκαλούν καθιζήσεις.

Οι παρεμβάσεις θα ολοκληρωθούν με την αποκατάσταση του οδοστρώματος στα σημεία που δημιουργήθηκαν προβλήματα από τις καθιζήσεις, προκειμένου η κυκλοφορία να διεξάγεται ομαλά και με ασφάλεια.

Επίσης, οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις που εκτελούνται από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, έρχονται να επιλύσουν ένα χρόνιο και σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο πολυσύχναστος αυτός δρόμος της πόλης.

“Οι παρεμβάσεις έρχονται να επιλύσουν ένα χρόνιο και σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η νευραλγική αυτή περιοχή του Δήμου μας, συμβάλλοντας στην αντιπλημμυρική προστασία αλλά και στην αποκατάσταση του φθαρμένου και προβληματικού οδοστρώματος, με απώτερο στόχο τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των συμπολιτών μας” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.