, Δευτέρα
27 Μαρτίου 2023

Ι. Καϊτεζίδης για ενίσχυση της ΕΛΑΣ: Δεν πάει άλλο – Το θέμα είναι βαθιά πολιτικό

«Δυστυχώς, οι διαμαρτυρίες μας από τότε επιβεβαιώθηκαν. Τα κρούσματα έχουν πάρει χαρακτήρα πανδημίας στις περιοχές της πόλης, ανατολικά και δυτικά, και πραγματικά κάτι πρέπει να γίνει» τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη και πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης στο πλαίσιο ειδικής συνεδρίασης στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Απευθυνόμενος προς τον γενικό επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγο Γιώργο Δούβαλη, τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης, υποστράτηγο Χρήστο Μπουλούμπαση και τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργο Τζήμα που ήταν παρόντες ο κ. Καϊτεζίδης τόνισε πως η ασφάλεια στις πόλεις είναι πρώτη στην ιεράρχηση των προβλημάτων, ζήτημα για το οποίο, όπως είπε, η αυτοδιοίκηση φωνάζει εδώ και πολλά χρόνια, ειδικά μετά το 2017 και τη συγχώνευση των αστυνομικών τμημάτων, η οποία έγινε χωρίς κανέναν σχεδιασμό.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως οι δήμαρχοι τιμούν τις προσπάθειες που κάνουν οι αστυνομικοί, τον επαγγελματισμό και την ευσυνειδησία τους αλλά το θέμα είναι βαθιά πολιτικό. «Θα πρέπει», συνέχισε, «η Θεσσαλονίκη, η ευρύτερη περιοχή, αλλά και η περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας να ενισχυθούν. Μας καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί ότι έχουν σημαντικές ελλείψεις και σε προσωπικό και σε υποδομές. Δεν πάει άλλο. Ας το πάρουν σοβαρά αυτό το θέμα» σημείωσε.