, Παρασκευή
24 Μαΐου 2024

search icon search icon

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διασφάλισε τη λειτουργία όλων των ΤΟΜΥ

Τη συνέχιση λειτουργίας όλων των Τοπικών Μονάδων Υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας διασφάλισε η Περιφέρεια, έπειτα από την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Οι ΤΟΜΥ, που ανήκουν στην 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια Ελλάδας, είναι συνολικά 24 (17 στην 3η ΥΠΕ και επτά στην 4η) και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καλύπτει την απρόσκοπτη συνέχεια της λειτουργίας τους μέσω των πόρων του νέου ΕΣΠΑ, με τον συνολικό προϋπολογισμό τους να ανέρχεται στα 20 εκ. ευρώ.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «οι ΤΟΜΥ είναι σημαντικές μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ως θεσμός, που παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες σε περισσότερους από 110.000 συμπολίτες μας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, στηρίζεται από την Περιφέρεια, με κάθε μέσο. Όπως κάναμε από την πρώτη ημέρα λειτουργίας των ΤΟΜΥ, διασφαλίζουμε την απρόσκοπτη λειτουργία τους, ώστε να συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αποφορτίζοντας τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας και συνεισφέροντας σημαντικά σε μια καλύτερη δημόσια υγεία. Κάτι που αποτελεί πάγια προτεραιότητα της διοίκησής μας στην Περιφέρεια όλα αυτά τα χρόνια και το αποδείξαμε ακόμα και μέσα στην υγειονομική κρίση, όπου στηρίξαμε με κάθε μέσο και πόρους που ξεπέρασαν στα 80 εκ. ευρώ το εθνικό σύστημα υγείας, εξοπλίζοντας όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, στελεχώνοντας τις δομές υγείας με επικουρικό προσωπικό και εκσυγχρονίζοντας εργαστήρια, κλινικές και κάθε υπηρεσία που παρέχει το ΕΣΥ στους συμπολίτες μας. Με την ίδια συνέπεια και αποφασιστικότητα συνεχίζουμε».

Μέσα από τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το προσωπικό των ΤΟΜΥ θα ενισχυθεί περαιτέρω, με μέγιστη σύνθεση ανά μονάδα τα 12 άτομα, ώστε να προσφέρουν «καθολική, προσβάσιμη και ανθρωποκεντρική φροντίδα υγείας, με έμφαση στην πρόληψη και τη διατήρηση της καλής υγείας» των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση χρηματοδότησης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.