, Παρασκευή
24 Μαΐου 2024

search icon search icon

Η ΠΚΜ ενέκρινε την κατασκευή της νέας γέφυρας του Λουδία – Άμεσα η δημοπράτηση του έργου

Σε νέες…στέρεες βάσεις, βάζει το αμέσως επόμενο διάστημα την παλιά γέφυρα του Λουδία,  η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας!

Πρόκειται  για τη μεταλλική γέφυρα που κατασκευάστηκετο1950 στον οδικό άξονα της παλιάς εθνικής Θεσσαλονίκης – Βέροιας για να ενώσει οδικά τους νομούς ΘεσσαλονίκηςκαιΗμαθίας,  η οποία αντιμετωπίζει σοβαρές φθορές και προβλήματα στατικότητας.

Χτες, η  κατασκευή σύγχρονης και ασφαλούς  γέφυρας, στο συγκεκριμένο σημείο, μπήκε στην τελική ευθεία  υλοποίησης, με την έγκριση από την Επιτροπή Ανάπτυξης και Καινοτομίας της ΠΚΜ, στην οποία προεδρεύει ο Αντιπεριφερειάρχης  Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κ. Γιουτίκας, της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και την αδειοδότηση του έργου. 

Η νέα  γέφυρα, για την οποία υπάρχει δέσμευση  του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα, θα εξυπηρετήσει με επάρκεια τον συνεχώς  αυξανόμενο αριθμό διερχόμενων οχημάτων από το σημείο, καθώς πολλοί οδηγοί χρησιμοποιούν την  συγκεκριμένη οδική διαδρομή ως εναλλακτική  διαδρομή μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της Βέροιας, μετά  τη λειτουργία  των διοδίων, με ικανό εύρος ανά λωρίδα για την ομαλή και ασφαλή διέλευση των αυτοκινήτων, ενώ θα καλύψει πλήρως  τις ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων στους Δήμους  Χαλκηδόνας και Αλεξάνδρειας , καθώς και των αγροτών των γύρω οικισμών.

«Είναι ένα έργο απολύτως αναγκαίο, που πλέον μπαίνει σε φάση υλοποίησης, ικανοποιώντας καταρχήν τις απαιτήσεις των κατοίκων της περιοχής. Αμέσως μετά  την ολοκλήρωση  των μελετών, η  Επιτροπή Ανάπτυξης και Καινοτομίας κινήθηκε με ταχύτητα και προχώρησε στο πιο κρίσιμο βήμα,  άναψε το ‘πράσινο φως’ για την αδειοδότηση  κατασκευής της νέας  γέφυρας. Πλέον ανοίγει ο δρόμος για τη δημοπράτηση του έργου άμεσα, εντός του 2024 », επισημαίνει ο  Αντιπεριφερειάρχης  Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κ. Γιουτίκας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.