, Πέμπτη
21 Σεπτεμβρίου 2023

Η πόλη είναι υπόθεση όλων μας όχι μίας ελίτ

Πάντοτε είχα ένα ενδιαφέρον για την πόλη και την καθημερινότητα. Όπως όλοι μας έτσι κι εγώ εκνευρίζομαι όταν βλέπω σκουπίδια παντού, διαβάσεις κατειλημμένες, πάρκα κατεστραμμένα, η λίστα είναι ατελείωτη. Ενώ ζούμε σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της χώρας μας ώρες ώρες νοιώθω ότι η πόλη μας είναι στον αυτόματο πιλότο.

Ότι γίνεται, γίνεται επιφανειακά και δεν εστιάζουμε στα απλά και καθημερινά προβλήματα που θα μπορούσαν να αλλάξουν την καθημερινότητα μας και εν τέλη την ζωή μας. Σε αυτές τις εκλογές βλέπω πάλι να δημιουργείται ένα δίπολο μεταξύ δύο των κομμάτων και η συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από γενικολογίες και ευσεβείς πόθους. Για τα απλά και καθημερινά μας προβλήματα δηλαδή τη ζωή μας γίνεται ένας επιφανειακός διάλογος χωρίς προτάσεις και χωρίς ουσιαστική γνώση των προβλημάτων. Όλο αυτό με έχει κουράσει. Με στεναχωρεί.

Ως μητέρα και ως επιχειρηματίας θέλω προοπτικές στην πόλη μου. Και προοπτικές με απλά Ευχολόγια δεν μπορούν να υπάρξουν. Ως άτομο που παίρνω την ζωή μου στα χέρια μου αποφάσισα να κατέβω υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Στέλιο Αγγελούδη και την παράταξη «Ομάδα για την Θεσσαλονίκη».

Είναι σημαντικό το δημοτικό συμβούλιο να απαρτίζεται από άτομα της «διπλανής πόρτας»όχι του κομματικού σωλήνα, με ειλικρινές ενδιαφέρον και πραγματική διάθεση μα προσπαθήσουν να κάνουν την διαφορά στην καθημερινότητα μας. Η παραδοσιακή λύση του «επαγγελματίά πολιτικού» δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει σε μία πολυδιάστατη και συνεχώς μεταβαλλόμενη καθημερινότητα.

Πρέπει να σταματήσουμε να επιζητούμε την αλλαγή από «από μηχανής Θεούς» και να συνειδητοποιήσουμε ότι η αλλαγή έρχεται από εμάς, είτε με την ψήφο μας είτε με την ενασχόληση μας με την πόλη μας.