, Τρίτη
29 Νοεμβρίου 2022

Κ. Μανδαλιανός: Η πλ. Ευόσμου θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τη Θεσσαλονίκη

«Η πλατεία Ευόσμου θα μετατραπεί σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πλατεία με μοντέρνα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη» ανέφερε ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός σχετικά με τις εργασίες πραγματοποιούνται στον χώρο.

Από την προηγούμενη εβδομάδα, συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας εκτελούν εκτεταμένες εργασίες συντήρησης στην πλατεία Ευόσμου, προχωρώντας σε αντικατάσταση των σπασμένων πλακών, ενώ παράλληλα αποκαθιστούν τις φθορές που έχουν συσσωρευτεί από την χρόνια έλλειψη συντήρησης της και αποτελούν «παγίδες» για τους πολίτες.

Στόχος είναι το σημείο αναφοράς του δήμου να μεταμορφωθεί σε ένα αναβαθμισμένο ελεύθερο δημόσιο χώρο κίνησης, συνάθροισης και διασκέδασης, εναρμονισμένο στις αισθητικές και βιοκλιματικές επιταγές της εποχής, με αυξημένο πράσινο και διευθετημένους τους χώρους που χρησιμοποιούν τα καταστήματα.

Μάλιστα, μετά τη συντήρηση της πλατείας Ευόσμου, θα σχεδιαστεί και η ανάπλαση μαζί με τον πεζόδρομο της οδού Παύλου Μελά.