, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Κ. Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται με τιμή τον Απανταχού Ελληνισμό

«Ο Ελληνισμός της Διασποράς είναι η δική μας παγκόσμια δικτύωση», τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, χαιρετίζοντας σήμερα (15/03) το απόγευμα τις εργασίες της κοινής συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής και της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ), που διεξάγεται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης με θέμα τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

«Η πόλη της Θεσσαλονίκης υποδέχεται με χαρά και τιμή τον Απανταχού Ελληνισμό», σημείωσε ο κ. Ζέρβας, υπογραμμίζοντας ότι το γεγονός πως μια επιτροπή της Βουλής συνεδριάζει στην πόλη -στο Δημαρχείο- της Θεσσαλονίκης έχει μια ξεχωριστή συμβολική αλλά και ουσιαστική αξία.

Απευθυνόμενος προς τους ελληνικής καταγωγής εκπροσώπους κοινοβουλίων του εξωτερικού -από τις ΗΠΑ μέχρι τον Καναδά κι από την Αυστραλία μέχρι την Κένυα- που βρέθηκαν σήμερα σε αυτήν την κοινή συνεδρίαση, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι η δύναμη του ελληνισμού είναι ακριβώς η οικουμενικότητά του.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη, ως προσφυγομάνα, δεν θα μπορούσε παρά να αναλάβει την πρωτοβουλία να τιμήσει αυτήν την επέτειο κι όλα όσα προκαλούν «αυτόν τον εσωτερικό μας θρήνο», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.