, Δευτέρα
24 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Μεγάλος νικητής ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης στις εκλογές της ΠΕΔΚΜ

Μεγάλη νίκη σημείωσε ο συνδυασμός του δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

«Θα παλέψουμε μαζί και για τα δύσκολα και για τα ελπιδοφόρα» ήταν το μήνυμα που έστειλε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔΚΜ ο κ.Καϊτεζίδης, δεσμευόμενος για ενότητα όλων των δήμων κατά τη νέα πενταετή θητεία.

«Θα συνεχίσουμε με δυναμισμό και καλόπιστα, γιατί είμαι άνθρωπος των συνεργασιών και των συγκλίσεων. Θα διεκδικήσουμε δυναμικά και ανυποχώρητα. Οι δήμοι θέλουν λύσεις στα προβλήματα και δεν λύνονται ούτε με επαναστατική γυμναστική ούτε με διάσπαση» συμπλήρωσε.

Ο συνδυασμός «Ενωμένοι Αυτοδιοικητικοί» που ηγήθηκε ο κ.Καϊτεζίδης και είχε τη στήριξη της ΝΔ πήρε 127 ψήφους, ποσοστό περίπου 60%, λαμβάνοντας τις 16 από τις συνολικά 25 έδρες του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔΚΜ.

Τις υπόλοιπες 9 έδρες τις πήρε ο συνδυασμός «Αυτοδιοικητικό Κίνημα Κεντρικής Μακεδονίας», που είχε υποστήριξη από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και επικεφαλής τον δήμαρχο Νεάπολης Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη. ‘Ελαβε 77 ψήφους και ποσοστό 36,3%.

Στη ψηφοφορία συμμετείχαν και δύο μεμονωμένες υποψηφιότητες, του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Τομπουλίδη που έλαβε πέντε ψήφους και του Ηλία Σμήλιου, επικεφαλή της παράταξης «Ανυπακοή στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης» που πήρε δύο ψήφους και δεν κατάφεραν να εκλεγούν.

Παράλληλα, στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ψηφίστηκαν οι 68 εκπρόσωποι που θα συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ στις 2 Μαρτίου στην Αθήνα.

Στη ψηφοφορία συμμετείχαν 213 εκλέκτορες από τους 38 δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, 38 δήμαρχοι και 175 δημοτικοί σύμβουλοι.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.