00:22, Τρίτη
16 Αυγούστου 2022

Ο Δ.Κορδελιού-Ευόσμου 1ος στους ΟΤΑ σε αριθμό Δοτών Μυελού των Οστών

Πρώτο αναδείχθηκε ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου σε αριθμό Δοτών Μυελού των Οστών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου, ο σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ» με μία επιστολή από το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Δοτών Μυελού, την οποία υπογράφει ο Επιστημονικός Διευθυντής κ. Στέλιος Ι. Γραφάκος Αν. Καθηγητής Παιδιατρικής Αιματολογίας, ενημέρωσε τον Δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθη Μανδαλιανό, ότι ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, αναδείχθηκε πρώτος και παράλληλα τον ευχαριστησε και τον συγχαίρει για την σημαντική συμβολή του, στην ευαισθητοποίηση των δημοτών, ως προς την σημασία της Εθελοντικής Δωρεάς Μυελού των Οστών και την υποστήριξη των στόχων του Συλλόγου.

Στην ίδια επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής « Αξιότιμε Δήμαρχε, δημιουργήσατε στον τόπο σας ένα εξαιρετικά δραστήριο πυρήνα ζωής, ύστερα από εισήγηση του Ιατρού κ. Φωτιάδη και επ΄ευκαιρία της επισκέψεως της Αντιδημάρχου κ. Φωτεινής Πεσματζόγλου – Δεβετζή, που ως υπεύθυνη των δράσεων εθελοντισμού και ευαισθητοποίησης έχει δείξει ιδιαίτερο ενθουσιασμό και της Δημοτικής υπαλλήλου, υπεύθυνης των εγγραφών, κ. Μ. Μουτσία, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», θέλουμε να σας απευθύνουμε ένα θερμό «ευχαριστώ»!

Ο Δήμος σας με τις δραστηριότητές του, κατάφερε να εγγράψει 342 νέους εθελοντές δότες και να ενημερώσει πολλαπλάσιο κόσμο. Ελπίζουμε την πρωτιά σας, γιατί είσαστε ο πρώτος Δήμος της χώρας, μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ ( Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων -Προαγωγής Υγείας) με τόσες εγγραφές, να την ακολουθήσουν και οι άλλοι Δήμοι και να αυξήσουμε τους εθελοντές δότες και μαζί τις ελπίδες και τις υποσχέσεις ζωής για τους συνανθρώπους μας. Σας ευχαριστούμε και σας συγχαίρουμε θερμά γι αυτό».

«Πολλές φορές ακούω ότι η ανθρωπιά χάθηκε στις μέρες μας. Όμως δεν το πιστεύω και απτή απόδειξη είναι η ανταπόκριση που υπάρχει από τους συνδημότες μας μετά από κάθε καμπάνια ενημέρωσης για τη δωρεά μυελού των οστών. Κάθε δωρεά είναι πίστωση αγάπης σε μια παγκόσμια τράπεζα που αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο ελπίδας για τους συνανθρώπους μας που παλεύουν για τη ζωή τους. Επειδή κανείς μας δεν θέλει να βρεθεί στη θέση αυτών των ανθρώπων, ας βρεθούμε στη θέση των εθελοντών δοτών! Ο Δήμος μας έχει την πρωτιά σε νέους δότες πανελληνίως και ελπίζω σύντομα οι εθελοντές να αυξηθούν σε όλη τη χώρα, για να μην χάνονται ζωές που μπορούν να σωθούν» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Στο μεταξύ, επίσκεψη στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ-ΕΛΠΙΔΑ» και στο Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ » πραγματοποίησε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας και Πρόεδρος της ΔΗΚΕΚΕ κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή, συνοδευόμενη από την εξουσιοδοτημένη από το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» για τις δειγματοληψίες Μυελού των Οστών του Δήμου μας, Δημοτική Υπάλληλο κ. Μένια Μουτσία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία διεξήχθη σε πολύ θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις εκστρατείες ενημέρωσης και πληροφόρησης των πολιτών, μέσα από δράσεις, πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την αύξηση των δοτών μυελού των οστών στη χώρα μας και κατ επέκταση της παγκόσμιας τράπεζα δοτών.

« Δεν ήταν μια συνηθισμένη εθιμοτυπική επίσκεψη, αλλά μια ευχάριστη συνάντηση γνωριμίας και συνεργασίας στο επίκεντρο της οποίας τέθηκαν οι τρόποι ευαισθητοποίησης των πολιτών για την στήριξη του Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Δοτών Μυελού του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». Χαρήκαμε πολύ που γνωρίσαμε τους ανθρώπους του μεγάλου οράματος που εμπνεύσθηκε η Πρόεδρος και η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και υλοποιούν σε όλη την Ελλάδα οι συνεργάτες της » δήλωσε η Αντιδήμαρχος κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή, προσθέτοντας ότι και ο έπαινος και η πρωτιά και οι ευχαριστίες ανήκουν πρωτίστως στους εθελοντές συνδημότες μας, οι οποίοι για άλλη μια φορά, έδειξαν έμπρακτα την ατομική τους ευαισθησία και την κοινωνική τους αλληλεγγύη προς τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο μας… όπου γης. Τους ευχαριστούμε όλους» .