, Σάββατο
24 Φεβρουαρίου 2024

Οι έξι Δήμοι της Θεσσαλονίκης που ψηφίζουν για δήμαρχο στον δεύτερο γύρο των εκλογών

Στιγμιότυπο από την ψηφοφορία για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές σε εκλογικό τμήμα του Βύρωνα Αττικής, Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στον Δήμο Θεσσαλονίκης, στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών θα αναμετρηθούν ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Στέλιος Αγγελούδης.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας με τον συνδυασμό “Ναι στη Θεσσαλονίκη” κατάφερε να κόψει πρώτος το νήμα στην κούρσα του πρώτου γύρου, συγκεντρώνοντας ποσοστό 27,33%. Ο Στέλιος Αγγελούδης με την “Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη” συγκέντρωσε 25,74%, με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι μόλις 1,59%.

Την προσεχή Κυριακή θα κριθεί η μάχη για τον δημαρχιακό θώκο και στον Δήμο Καλαμαριάς.

Ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος, Γιάννης Δαρδαμανέλης, θα αναμετρηθεί με τη Χρύσα Αράπογλου. Ο Γιάννης Δαρδαμανέλης με τον συνδυασμό “Γενιά Δημιουργίας” έλαβε 29,12% ενώ η Χρύσα Αράπογλου με τον “Καλαμαριά – Μητέρα πόλη” 22,45%.

Την προσεχή Κυριακή αναμένεται να αναδειχθεί η δημοτική αρχή και στον Δήμο Δέλτα. Στην “κούρσα” του πρώτου γύρου, η Γερακίνα Μπισμπινά με τον συνδυασμό “Όραμα και Δημιουργία”, ήρθε πρώτη, λαμβάνοντας ποσοστό 36,25%. Στον δεύτερο γύρο θα αναμετρηθεί με τον Ιορδάνη Δημητριάδη και τον συνδυασμό “Νέα πορεία για τον Δήμο Δέλτα” που έλαβε 32,56%. Σημειώνεται πως εκτός δεύτερου γύρου έμεινε ο νυν δήμαρχος, Γιάννης Ιωαννίδης.

Στον Δήμο Θερμαϊκού, στον δεύτερο γύρο της προσεχούς Κυριακής θα μονομαχήσουν ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος, Γιώργος Τσαμασλής και ο Θεόδωρος Τζέκος. Στον πρώτο γύρο, ο Γιώργος Τσαμασλής με τον συνδυασμό “Θερμαγικός Σύγχρονος Ανθρώπινος Δήμος” συγκέντρωσε 37,41%, ενώ ο Θεόδωρος Τζέκος με τον “Συμμετέχω Θερμαϊκός” 29,78%.

Για δήμαρχο ψηφίζει αυτή την Κυριακή και ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου. Στον δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης με τον συνδυασμό “Δήμος Πρωταγωνιστής”, ο οποίος ήρθε πρώτος με ποσοστό 36,12%, και ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος, Κλεάνθης Μανδαλιανός με τον συνδυασμό “Νέα Πνοή με Ήθος και Όραμα για το Δήμο μας!”, ο οποίος συγκέντρωσε 32,48%.

Τέλος, στον Δήμο Παύλου Μελά, ο Δημήτρης Ασλανίδης και ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, θα αναμετρηθούν με φόντο τον δημαρχιακό θώκο. Στον πρώτο γύρο, ο Δημήτρης Ασλανίδης με τον συνδυασμό “Αλλαγή στον Δήμο Παύλου Μελά” ήρθε πρώτος με ποσοστό 31,72%, ενώ σε απόσταση αναπνοής ήταν ο Δημήτρης Δεμουρτζίδης με τον συνδυασμό “Ευ Πόλις” και ποσοστό 31,36%.