, Τετάρτη
30 Νοεμβρίου 2022

Δ. Ωραιοκάστρου: Εξασφάλιση χρηματοδότησης για την αναβάθμιση αγροτικών δρόμων στο Δρυμό

Ένα σημαντικό έργο για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας σε αγροτικούς δρόμους στην περιοχή της Κοινότητας Δρυμού θέτει σε τροχιά υλοποίησης ο δήμος Ωραιοκάστρου που εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους περίπου 500.000 ευρώ για την αναβάθμιση οκτώ αγροτικών δρόμων.

Ειδικότερα, εγκρίθηκε η ένταξη της πρότασης του Δήμου Ωραιοκάστρου για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Αναβάθμιση επιπέδου κυκλοφορίας αγροτικών οδών (οδοί πρόσβασης σε παρόδιες αγροκτηνοτροφικές χρήσεις) του Δήμου Ωραιοκάστρου» συνολικού προϋπολογισμού (συνολικής δημόσιας δαπάνης) 499.900 ευρώ στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Το έργο αφορά στη βελτίωση της λειτουργικότητας και την ασφαλτόστρωση οκτώ αγροτικών οδών του Δρυμού, συνολικού μήκους 4.872 μέτρων.

«Πρόκειται για ένα έργο που θα ενισχύσει την οδική ασφάλεια στο αγροτικό οδικό δίκτυο του Δρυμού και θα εξυπηρετήσει τους συνδημότες μας που ασχολούνται με αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες. Ως διοίκηση εργαστήκαμε συντονισμένα, συντάξαμε μελέτες και πετύχαμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση για να αναβαθμίσουμε αγροτικούς δρόμους που παρουσιάζουν αυξημένη κίνηση και καταπονούνται, αναφέρει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Η υλοποίηση του έργου αναμένεται να αρχίσει το επόμενο διάστημα. Περιλαμβάνει εργασίες ανακατασκευής οδοστρώματος των οδών, διαμόρφωση τριγωνικής τάφρου (gutter) για την συλλογή των όμβριων υδάτων της κάθε οδού, εργασίες οδοστρωσίας βάσης, ασφαλτικές εργασίες, εργασίες κάθετης και οριζόντιας σήμανσης.