04:25, Δευτέρα
15 Αυγούστου 2022

Πυρά Μπακογλίδη κατά Δαρδαμανέλη για την πλαζ της Αρετσούς

Ο επικεφαλής της παράταξης «Συνεργασία για την Καλαμαριά» και πρώην δήμαρχος, Θεοδόσης Μπακογλίδης έριξε πυρά κατά του νυν δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη για το ζήτημα της παραχώρησης της πλαζ Αρετσούς στον δήμο από την ΕΤΑΔ.

Όπως αναφέρει, ο δήμαρχος δεν άνοιξε τον δρόμο του διαλόγου, της συμμετοχής και της διαβούλευσης με τους πολίτες, αλλά περιοόρισε τη συζήτηση επί του θέματος στα όρια μιας Επιτροπής και συγκεκριμένα της Οικονομικής Επιτροπής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κύριε Δήμαρχε, ο Αβραάμ Λίνκολν έλεγε: “Μπορείς να ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό”.

Γιατί, Κύριε Δήμαρχε για ένα τόσο σοβαρό θέμα, ένα ζήτημα μείζονος σημασίας, όπως είναι η έγκριση της Σύμβασης της ΕΤΑΔ Α.Ε. για την παραχώρηση της ΠΛΑΖ Αρετσούς στο Δήμο δεν ανοίξατε τον δρόμο του διαλόγου, της συμμετοχής και της διαβούλευσης με τους πολίτες, αλλά περιορίσατε τη συζήτηση επί του θέματος στα όρια μιας Επιτροπής και συγκεκριμένα της Οικονομικής Επιτροπής;

Και μάλιστα αυτό, παρά το γεγονός ότι σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση έσπευσε να σας ενημερώσει με το από 28/06/2022 “ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ” έγγραφό της να μην εισαχθεί το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή, αλλά να συζητηθεί στο κυρίαρχο όργανο του Δήμου το Δημοτικό Συμβούλιο, εσείς αιφνιδίως το εισάγατε στην Επιτροπή στις 01/07/2022 αγνοώντας τα εξής:

-Το ζήτημα της μεταφοράς αρμοδιοτήτων από τα Δημοτικά Συμβούλια στις Επιτροπές τόσο της Οικονομικής, όσο και της Ποιότητας Ζωής, κρίθηκε από το Γ’ τμήμα του ΣτΕ αντισυνταγματικό με την υπ’ αρίθμ. 760/2022 απόφαση, όπως αντισυνταγματική κρίθηκε και η συγκρότηση αυτών των Επιτροπών με (πλασματικές) πλειοψηφίες των 3/5 υπέρ των Παρατάξεων των Δημάρχων, οπότε το θέμα παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του ΣτΕ και εκκρεμεί.

-Το πλέον σημαντικό όμως Κύριε Δήμαρχε είναι, ότι ενώ γνωρίζατε τη θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας της αντιπολίτευσης που αποτυπώθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, όχι γιατί δεν συμφωνούμε με την παραχώρηση, που είναι άλλωστε ένα διαχρονικό αίτημα και αιτούμενο της Παράταξης μας πριν από τη λήξη ακόμα των παραχωρητηρίων, αλλά γιατί σύσσωμη σχεδόν η Αντιπολίτευση έκρινε τους όρους της σύμβασης παραχώρησης επαίσχυντους και ληστρικούς.

-Τέλος, μαζί με την Πλαζ η Παράταξή μας <<Συνεργασία για την Καλαμαριά>> ζήτησε από την ΕΤΑΔ Α.Ε. την παραχώρηση όλων των ακινήτων του Δημοσίου από τη σχολή Δικαστών μέχρι το Παλατάκι, γιατί είμαστε ο μόνος Δήμος στην Ελλάδα μ’ ένα τεράστιο θαλάσσιο μέτωπο πολλών χιλιομέτρων που δεν έχουμε ούτε μια σπιθαμή ιδιοκτησίας για κοινόχρηστους και κοινωφελής σκοπούς, γεγονός που θα πρέπει να το διεκδικήσουμε για να μην είμαστε ξένοι στον τόπο μας !!!

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΜΠΑΚΟΓΛΙΔΗΣ

ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ».