, Παρασκευή
24 Μαΐου 2024

search icon search icon

Σε διάλυση ο Δήμος Θεσσαλονίκης – Έλειπε η διοίκηση Ζέρβα, ακυρώθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ.

Εικόνες διάλυσης και αποσύνθεσης παρουσιάζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, λίγες ημέρες προτού παραδώσει επίσημα το τιμόνι της ηγεσίας ο απερχόμενος δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Νέο επεισόδιο η σημερινή αναβολή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου λόγω μη απαρτίας. Είναι ενδεικτικό πως μόλις τρία στελέχη της διοίκησης Ζέρβα έκαναν την εμφάνιση τους στην αίθουσα όπου επρόκειτο να συζητηθεί το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2024, καθώς επίσης και τα τέλη στάθμευσης, κοινόχρηστων χωρών για το νέο έτος. 

Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία της αντιπολίτευσης ήταν στον χώρο για τη συζήτηση των παραπάνω ιδιαίτερα σημαντικών θεμάτων, αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι σύμβουλοι απουσίαζαν. 

Ιδιαίτερα αιχμηρός ο δημοτικός σύμβουλος και βασικό στέλεχος της παράταξης Αγγελουδη, Βασίλης Γάκης, ο οποίος μετά την αναβολή δήλωσε τα εξής: «Εκφράζω την προσωπική μου δυσφορία για την εικόνα διάλυσης του δημοτικού συμβουλίου, η οποία είναι ευθύνη της διοίκησης Ζέρβα. Πρέπει να γνωρίζουν κυρίως οι αντιδήμαρχοι ότι, όπως ο νόμος ορίζει, είναι υποχρεωμένοι να ασκούν τα καθήκοντα τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Η πόλη πρέπει να διοικείται όχι μόνο όπως ο νόμος ορίζει, αλλά όπως και η ηθική επιβάλει.

Θεωρούμε ότι η απουσία των μελών του δημοτικού συμβουλίου από πλευράς της διοίκησης είναι απόρροια της τελευταίας δήλωσης, η οποία αφορά την σύνταξη του προϋπολογισμού και τα ανταποδοτικά τέλη. Όπως και αν έχει πρέπει να γνωρίζουν οι συνάδελφοι της διοίκησης ότι είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν προϋπολογισμό και να καταθέσουν την πρόταση τους.

Επιθυμούμε έναν ανοιχτό δημοκρατικό διάλογο, με ειλικρίνεια, χωρίς πολιτική σκοπιμότητα και με μια μόνο πρόθεση η οποία είναι η παροχή των καλυτέρων υπηρεσιών επ’ ωφελεία του δημότη και της πόλης».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.