, Παρασκευή
24 Μαΐου 2024

search icon search icon

Στ. Αγγελούδης για τη γενοκτονία των Αρμενίων: «Να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος-ποτέ ξανά τέτοια φρικαλεότητα»

EUROKINISSI

Η σημερινή μέρα, 24 Απριλίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες σφαγιάστηκαν.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης έστειλε το δικό του μήνυμα αλληλεγγύης προς την αρμενική κοινότητα. Σε ανάρτησή του αναφέρει: «Στις 24 Απριλίου 1915 ξεκίνησε το πογκρόμ και οι δολοφονίες εναντίον των Αρμενίων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας οδηγώντας στο θάνατο 1.5 εκατομμύριo Αρμένιους.

Έως το 1923, εκατοντάδες χιλιάδες Αρμένιοι έπεσαν θύματα συστηματικών δολοφονιών, απελάσεων και βίαιων εκδιώξεων από τους Οθωμανούς, στο πλαίσιο μιας συστηματικής προσπάθειας εξόντωσης ολόκληρου ενός λαού.

Σήμερα, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, τιμούμε τα θύματα και τους επιζώντες της Γενοκτονίας και στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης προς την Αρμενική Κοινότητα. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος και να διασφαλίσουμε ότι ποτέ ξανά δεν θα επιτραπεί τέτοια φρικαλεότητα»

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.