, Κυριακή
10 Δεκεμβρίου 2023

Στέλιος Αγγελούδης: Στη Θεσσαλονίκη πρέπει να πάμε πιο γρήγορα – Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο

Ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης μιλώντας στο 7ο Thessaloniki Summit που οργανώνουν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και το Φόρουμ των Δελφών τόνισε πως απαιτείται «κοινός βηματισμός της κεντρικής διοίκησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων των παραγωγικών φορέων του τόπου για να εξυπηρετήσουμε με αξιώσεις την αναπτυξιακή προοπτική της Θεσσαλονίκης».

‘Οπως είπε ο κ.Αγγελούδης η προοπτική ευημερίας για την πόλη δεν θα κερδηθεί «μόνο μέσα από την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής που έχουν εξαγγελθεί, αλλά από την ταχύτερη δυνατή επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας που ταλανίζουν τους πολίτες και τους επισκέπτες αυτής της όμορφης πόλης».

Μάλιστα, ανέφερε ότι «ως νέα δημοτική αρχή από την 1η Ιανουαρίου του 2024, είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τον -αυτονόητα- μητροπολιτικό ρόλο του δήμου Θεσσαλονίκης και να υπηρετήσουμε το σχεδιασμό μίας συνολικότερης αναπτυξιακής στρατηγικής για την περιοχή».

«Και αυτό είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε, με επίμονη και συνεχή διεκδίκηση. Με διαρκή παρουσία στα κέντρα αποφάσεων. Με σεβασμό στη ψήφο ευθύνης που μας έδωσαν οι συμπολίτες μας. Με αποφασιστικότητα να βάλουμε τέλος στις παθογένειες του παρελθόντος. Στη Θεσσαλονίκη πρέπει να πάμε πιο γρήγορα. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο» συμπλήρωσε.

Τέλος, επεσήμανε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης αποτελεί το επίκεντρο της ζώνης επιρροής του πολεοδομικού συγκροτήματος και πως «επιβάλλεται να έχει κυρίαρχο ρόλο και λόγο ως κέντρο υπηρεσιών, λειτουργιών και αποφάσεων, ως hub επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, ως πολιτιστικό, αθλητικό και ακαδημαϊκό κέντρο, ως διαμετακομιστικός κόμβος και ως προορισμός βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης».