, Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: 360 τόνοι αποβλήτων-σκουπιδιών απομακρύνθηκαν από τα Τσαΐρια στην Περαία – Παρέμβαση του Δήμου Θερμαϊκού μετά από ολιγωρία ετών (ΦΩΤΟ+Video)

Την πρώτη παρέμβαση μετά από απραξία ετών για τον ουσιαστικό καθαρισμό και εξυγίανση της περιοχής των Τσαϊριών στην Περαία πραγματοποίησε ο Δήμος Θερμαϊκού επιχειρώντας να δώσει άμεσα λύση στο χρονίζον πρόβλημα της περιβαλλοντικής υποβάθμισης της περιοχής.

Η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου Θερμαϊκού είναι ουσιαστικά η εναρκτήρια προσπάθεια για να δοθεί σταδιακά ένα τέλος στη μόλυνση της συγκεκριμένης περιοχής, η οποία γειτνιάζει με σημεία, που καθημερινά επισκέπτονται δημότες και επισκέπτες.

Με συντονισμένη δράση του Δήμου έγινε αποκομιδή εκατοντάδων τόνων ογκωδών και άλλων υλικών από τα Τσαΐρια και έπεται συνέχεια, καθώς η περιοχή χρήζει συστηματικής και εκτεταμένης διαδικασίας απορρύπανσης.

Ειδικότερα, τουλάχιστον 360 τόνοι αποβλήτων και σκουπιδιών συγκεντρώθηκαν και απομακρύνθηκαν με τη χρήση ειδικού μηχανήματος, ενώ στη συνέχεια συνεργεία του Δήμου Θερμαϊκού προχώρησαν στον καθαρισμό και στην εξυγίανση της εν λόγω έκτασης.

Τα συγκεκριμένα υλικά οδηγούνται σε ειδικές εγκαταστάσεις, όπου πραγματοποιείται η διαλογή τους και ότι δεν ανακυκλώνεται μεταφέρεται προς διαχείριση στον ΦΟΔΣΑ.

Ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν τόσο στο συγκεκριμένο χώρο, που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα ρύπανσης, όσο και σε άλλα σημεία του Δήμου Θερμαϊκού.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.