, Πέμπτη
23 Μαΐου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: 57+1 δέντρα στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου (ΦΩΤΟ)

Δενδροφύτευση στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών πραγματοποίησαν χθες Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 στη Διαλογή ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού, σε συνεργασία με τον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, τον Όμιλο Αστυνομικών Θεσσαλονίκης και τον ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας.

Μαθητές και μαθήτριες, μαζί με γονείς και δασκάλους, προχώρησαν σε μία κίνηση με ξεχωριστό συμβολισμό, φυτεύοντας στο Δημοτικό Πάρκο Διαλογής 57+1 δέντρα για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Παράλληλα, συνδύασαν την πρωτοβουλία τους με μία δράση που στοχεύει στην αφύπνιση για την κλιματική αλλαγή, ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας τους πολίτες στα θέματα κυκλικής οικονομίας.

«Σήμερα (σ.σ. χθες), οι νεαροί συνδημότες μας συμμετέχουν σε μία αξιέπαινη δράση με ξεχωριστό συμβολισμό, τιμώντας τη μνήμη των 57 θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, μεταξύ των οποίων ήταν και τέσσερις συμπολίτες μας. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, για να κρατήσουμε άσβεστη τη μνήμη όσων χάθηκαν άδικα στο σιδηροδρομικό δυστύχημα», δήλωσε ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Το «παρών» στη συμβολική δενδροφύτευση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας και π. δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Στάθης Λαφαζανίδης, ο πρόεδρος του Ομίλου Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Αποστόλου, οι αντιδήμαρχοι Ανέστης Κεχαγιάς, Σύμινα Καλού, Πέτρος Μεσθανεύς, ο εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας, Σάββας Ξενιτόπουλος, η πρόεδρος της Κοινότητας Ελευθερίου – Κορδελιού, Έφη Καπνοπούλου και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου – Κορδελιού, Κατερίνα Μότσικα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.