, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Άρχισαν οι αιτήσεις για τους Δημοτικούς Λαχανόκηπους στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών

SONY DSC

Ο δήμος στηρίζει τους αστικούς καλλιεργητές παρέχοντάς τους εκτός από τη χρήση της έκτασης, σπόρους εργαλεία και συμβουλές από εξειδικευμένους γεωπόνους.

Οι δημοτικοί λαχανόκηποι Νεάπολης-Συκεών εδώ και πάνω από μία δεκαετία δίνουν τη δυνατότητα σε εκατοντάδες δημότες και δημότισσες να καλλιεργούν τη δική τους γη εξασφαλίζοντας έτσι βασικά είδη διατροφής για το νοικοκυριό τους ενώ παράλληλα αποκτούν και μια διέξοδο δημιουργικής απασχόλησης.

Όπως κάθε χρόνο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν και φέτος να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για την δωρεάν παραχώρηση της χρήσης των 100 κηπαρίων που είναι μοιρασμένα σε τρεις δημοτικές ενότητας (Νεάπολης, Πεύκων και Συκεών). Οι αιτήσεις θα κατατίθενται έως την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου καθημερινά από τις 8 το πρωί ως τις 3 μετά το μεσημέρι στο τμήμα Περιβάλλοντος του δήμου Νεάπολης-Συκεών στα Πεύκα.

Εξαιτίας της φύσης της παροχής, είναι σαφές ότι προτεραιότητα θα δοθεί στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος στηρίζει τους δικαιούχους στους οποίους παραχωρείται κάθε χρόνο η χρήση και η καλλιέργεια των δημοτικών λαχανόκηπων παρέχοντάς τους δωρεάν σπόρους, φυτά, εργαλεία, νερό αλλά και συμβουλευτική υποστήριξη από συνεργαζόμενους γεωπόνους.

Μάλιστα ο δήμος Νεάπολης-Συκεών εξασφαλίζει όλες αυτές τις παροχές βασιζόμενος αποκλειστικά στις υπηρεσίες και τους δικούς του πόρους, καθώς θεωρεί σημαντική τη συγκεκριμένη κοινωνική παροχή η οποία εκτός από φρέσκα και βιολογικά οπωρολαχανικά για την κάλυψη μέρους των οικογενειακών αναγκών, προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία σωματικής άσκησης και κοινωνικοποίησης στους δικαιούχους.

SONY DSC

Με στόχο δε, να ενισχυθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας της αξιοποίησης των δημοτικών λαχανόκηπων οι καλλιεργητές προσφέρουν μέρος της συγκομιδής (τουλάχιστον 10%) στη Δομή Παροχής Σίτισης και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται μαζί με την υποβολή της αίτησης:

-Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας

-Φωτοτυπία του Εκκαθαριστικού 2022

-Φωτοτυπία Πιστοποιητικού Οικογενειακής Κατάστασης

-Φωτοτυπία της κάρτας ανεργίας σε ισχύ (εφόσον υπάρχει)

-Αποδεικτικά στοιχεία εφόσον πρόκειται για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ΑμεΑ, δικαιούχοι ΚΕΑ, πολύτεκνοι κλπ)

Επιπλέον πληροφορίες παρέχονται από τη διεύθυνση Περιβάλλοντος του δήμου Νεάπολης-Συκεών στα 2313 502274, 2313502229

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.