, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

Θεσσαλονίκη: Άρχισαν τα έργα για τη διάνοιξη της Αγ. Δημητρίου

Άρχισαν σήμερα, τα έργα για τη διάνοιξη της οδού Αγίου Δημητρίου, από το ύψος της Κατσιμίδη μέχρι την οδό Λαμπράκη.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, έκανε λόγο για ένα πολύ σημαντικό κυκλοφοριακό έργο, το οποίο ζητούσε όλη η περιοχή εδώ και δεκαετίες και το οποίο πλέον υλοποιείται μέσα σε μόλις τρία χρόνια. «Η Θεσσαλονίκη κάθε μέρα βελτιώνεται. Κάθε γειτονιά έχει και από ένα εργοτάξιο. Η Θεσσαλονίκη γίνεται πιο λειτουργική, πιο φιλόξενη, πιο ελκυστική, για κατοίκους, επισκέπτες και επενδυτές», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο Μάκης Κυριζίδης, επισήμανε πως το έργο θα δώσει ανάσα στην 4η κοινότητα αλλά και στην Τριανδρία, κάνοντας καλύτερο το επίπεδο ζωής των κατοίκων.

Ταυτόχρονα, όπως είπε, είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τη διάνοιξη και του κάτω κομματιού, αυτού που βρίσκεται μετά το ύψος της Λαμπράκη, ώστε να ολοκληρωθεί στο σύνολο της η διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου.

Από την πλευρά του ο τεχνικός σύμβουλος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μήτρου, αναφέρθηκε στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως υπάρχει πρόβλεψη για άνετα πεζοδρόμια, για χώρους πρασίνου, για ποδηλατόδρομο, αλλά και για υποδομές για άτομα με προβλήματα όρασης.

Το έργο αφορά ένα κομμάτι 150 μέτρων και το πλάτος του δρόμου θα είναι 32 μέτρα. Θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια ράμπες ΑμεΑ, οδεύσεις για τους τυφλούς και ποδηλατόδρομος ενώ προβλέπονται και θέσεις στάθμευσης.

Το κόστος του έργου είναι 670.000 ευρώ, ενώ το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση του έργου σε 13 μήνες αλλά, σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο ανάδοχος βεβαιώνει ότι του χρόνου τέτοια εποχή το έργο θα είναι έτοιμο.