, Τετάρτη
22 Μαρτίου 2023

Θεσσαλονίκη: Εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις σε Ωραιόκαστρο, Καλλιθέα και Μυγδονία

Σε εκτεταμένες εργασίες ασφαλτόστρωσης δρόμων στις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας προχωρά ο δήμος Ωραιοκάστρου, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας και τη διευκόλυνση των μετακινήσεων χιλιάδων οδηγών.

Σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του έργου «Συντήρηση οδικού δικτύου του Δήμου Ωραιοκάστρου έτους 2022, 2023 και 2024». Τη σύμβαση υπέγραψαν ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Δρόμων Ανώνυμη Κατασκευαστική Τεχνική Εταιρεία», Γιώργος Κουμιώτης, που ανέλαβε να εκτελέσει το έργο.

«Παρά τα εμπόδια που ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι προσπάθησαν να βάλουν στο σχεδιασμό που κάναμε για την αποκατάσταση του κατεστραμμένου σε πολλά σημεία οδικού δικτύου του Δήμου μας, βρισκόμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να υπογράφουμε τη σύμβαση για να ξεκινήσει το σημαντικό έργο των ασφαλτοστρώσεων σε Ωραιόκαστρο, Καλλιθέα και Μυγδονία. Σύντομα ξεκινούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης και τους επόμενους μήνες θα είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε στους οδηγούς δρόμους πιο ασφαλείς και άνετους. Προχωράμε με σχέδιο και προγραμματισμό για να κάνουμε καλύτερο τον Δήμο μας», τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Σύμφωνα με την μελέτη του έργου προβλέπεται να γίνει αποκατάσταση φθορών σε δρόμους όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Ωραιοκάστρου. Η ιεράρχηση των δρόμων στις οποίες θα εκτελεστούν εργασίες ασφαλτόστρωσης θα πραγματοποιείται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, λαμβάνοντας υπόψη την επικινδυνότητα της φθοράς της οδού και τη σπουδαιότητα του δρόμου (συνθήκες κυκλοφορίας, κυκλοφοριακός φόρτος κ.λ.π.).

Στη μελέτη προβλέπεται επίσης, ότι οι επεμβάσεις συντήρησης θα γίνονται, είτε τοπικά σε τμήματα ασφαλτοστρωμένων οδών στα οποία παρουσιάζουν τοπικές φθορές, παραμορφώσεις, ρηγματώσεις, καθιζήσεις και τροχοαυλακώσεις, είτε σε όλο το μήκος της οδού όταν παρουσιάζουν έντονες φθορές και αποδιοργάνωση του οδοστρώματος, με στόχο την επαναφορά τους στο αρχικό κατά το δυνατόν επίπεδο, ώστε να ικανοποιούνται οι απαραίτητες συνθήκες ασφαλούς κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών.