, Τετάρτη
22 Μαΐου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Διαδρομή στον πολιτισμό και την ιστορία με παλιά κλασικά αυτοκίνητα στο Ωραιόκαστρο

Μια υπέροχη διαδρομή στον πολιτισμό και την ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου θα πραγματοποιηθεί με παλιά κλασικά αυτοκίνητα την Κυριακή, 21 Απριλίου 2024.

Οι φίλοι του αυτοκινήτου θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά μεγάλες «αγάπες» του παρελθόντος. Αφετηρία της διαδρομής θα είναι η πλατεία της Νέας Φιλαδέλφειας. Τα αυτοκίνητα – αντίκες θα βρίσκονται εκεί στις 10 το πρωί και θα ξεκινήσει πομπή με κατεύθυνση το Πετρωτό, το Μεσαίο, τον Μονόλοφο και το Μελισσοχώρι, που θα καταλήξει περίπου στις 12 το μεσημέρι στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο κέντρο του Ωραιοκάστρου.

Η διαδρομή στην ιστορία και τον πολιτισμό με τα κλασικά αυτοκίνητα διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Σύγχρονου Πολιτισμού, Εξωστρέφειας και Προστασίας των ζώων συντροφιάς και Φιλαρμονικής του Δήμου Ωραιοκάστρου και τον Σύλλογο Ιστορικών Αυτοκινήτων Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου, την Κοινότητα Νέας Φιλαδέλφειας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Φιλαδέλφειας «Εστία Φιλαδελφέων».

Το πιο παλιό αυτοκίνητο που θα συμμετάσχει στην διαδρομή είναι του 1928, ενώ το νεότερο είναι του 1992. Ειδικότερα, παλιές Mercedes, BMW, Opel, Alfa Romeo και πολλά άλλα μοντέλα θα κάνουν την διαδρομή και θα εκτεθούν στο Ωραιόκαστρο (περίπου στις 12 το μεσημέρι), όπου οι πολίτες θα μπορούν να τα θαυμάσουν.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.