, Πέμπτη
20 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Δήμος Καλαμαριάς και Μαμαγαία προχωρούν στη Δημιουργία Κοινότητας Πάρκου Κόδρα

Ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση Μαμαγαία υλοποιούν το έργο «Κοινοτικές δράσεις για το πρώην Στρατόπεδο Κόδρα».

Πιο συγκεκριμένα το έργο αφορά στην επαναγνωριμία των πολιτών της Καλαμαριάς με το πρώην στρατόπεδο Κόδρα με διαδραστικό και συμμετοχικό τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό πρόκειται να πραγματοποιηθούν συλλογικές/κοινοτικές χαρτογραφήσεις που θα συλλέγουν τις προτάσεις των πολιτών για εναλλακτικές χρήσεις του πρώην στρατοπέδου.

Το πρώτο ραντεβού δίνεται την Κυριακή 19.05 στις 6 το απόγευμα με σημείο εκκίνησης τον Ιερό Ναό Αγίων Αλεξάνδρου και Μοδέστου.

Στον προγραμματισμό θα ακολουθήσουν οι «Πράσινες Κυριακές Συμβίωσης», στις οποίες θα υλοποιούνται «πράσινες» δράσεις κοινοτικού χαρακτήρα. Στις δράσεις αυτές οι ενήλικες και τα παιδιά θα μοιράζονται το χώρο, λειτουργώντας με βιώσιμες πρακτικές, θα ανταλλάσσουν ιδέες, θα τρώνε και θα «ζουν» μαζί.

Η συμβιωτική διάσταση των δράσεων είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς καλλιεργεί την συμμετοχή στα κοινά, τη διάδραση και την ανταλλαγή, που αποτελούν τον «σπόρο» για τη δημιουργία μίας πραγματικής κοινότητας ενεργών πολιτών.

Ο Δήμος Καλαμαριάς, στηρίζει έμπρακτα τις διατομεακές συνεργασίες και επιθυμεί να συγκροτήσει ένα σχήμα τοπικών φορέων που θα λειτουργούν ως ενεργοί δρώντες για την ενίσχυση της βιωσιμότητας της πόλης μας.

Στο παραπάνω πλαίσιο, προσκαλεί πολίτες, ομάδες και ενδιαφερόμενους φορείς να συμμετέχουν ενεργά στο έργο και στην πρώτη εκδήλωση με τίτλο: «Δημιουργία Κοινότητας Πάρκου Κόδρα: Μια Συμμετοχική Περιήγηση και Συλλογική Χαρτογράφηση» που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19/05/2024 και ώρα 18:00 – 20:30.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης:

17.45-18.15: Προσέλευση κοινού & Καλωσόρισμα

18.15-18.30: Χαιρετισμοί & εισαγωγή στην δράση

18.30-19.30: Συμμετοχική Περιήγηση για το πρώην Στρατόπεδο Κόδρα.

19.30-20.30: Συλλογική χαρτογράφηση του Πάρκου Κόδρα

20.30-21.00: Παρουσιάσεις χαρτογραφήσεων & Κλείσιμο εργαστηρίου

Σε περίπτωση άστατων καιρικών φαινομένων συντονιστείτε με τις σελίδες Facebook του Δήμου Καλαμαριάς και της Μαμαγαία.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.