, Σάββατο
24 Φεβρουαρίου 2024

Θεσσαλονίκη: «Δώρα καρδιάς» στα παιδιά από τον Δήμο Νεάπολης-Συκεών

Μια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που ξεχωρίζει, καθώς έχει στο επίκεντρό της τα παιδιά που προέρχονται από κοινωνικά ευάλωτες οικογένειες, διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο καλούν μικρούς και μεγάλους στην πλατεία Ειρήνης της Νεάπολης (Ρολόι) για να προσφέρουν δώρα, παιχνίδια και παιδικά βιβλία, για τα παιδιά των οικογενειών του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Συσσιτίου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Η δράση με σύνθημα «Ελάτε μαζί να δώσουμε λίγη μαγεία στους μικρούς μας φίλους» που οργανώθηκε σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ (Connect Family), θα διαρκέσει από τις 11 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου και θα συνοδεύεται από πολλή μουσική, χάπενινγκς και εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους. Συγκεκριμένα, τα παιδιά που θα χαρίσουν δώρα για τους συνομήλικούς τους θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε εργαστήρι χριστουγεννιάτικης κάρτας με ανακυκλώσιμα υλικά και face painting.

«Η εκδήλωση στηρίζεται στη βασική αρχή που διέπει την κοινωνική πολιτική του δήμου Νεάπολης-Συκεών η οποία δεν είναι άλλη από την αλληλεγγύη και την προσφορά στον συνάνθρωπο που έχει μεγαλύτερη ανάγκη και μας χρειάζεται περισσότερο» τονίζει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

«Τι θα ήταν αλήθεια τα Χριστούγεννα αν δεν υπήρχαν οι εκδηλώσεις που μας βοηθούν να δείξουμε πόσο νοιαζόμαστε για τον διπλανό μας και κυρίως για τα παιδιά;» αναρωτιέται η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου και απευθύνει κάλεσμα για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή: «Ελάτε λοιπόν μαζί με τα παιδιά σας και μάθετέ τους την αξία της προσφοράς».