, Πέμπτη
23 Μαΐου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Δριμύ κατηγορώ Βούγια προς Ζέρβα για την αναβολή του δημοτικού συμβουλίου – «Δεν επιθυμούσε να δώσει απαντήσεις»

Λάβρος εμφανίστηκε κατά του απερχόμενου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα ο δημοτικός σύμβουλος, Σπύρος Βούγιας, με αφορμή τη σημερινή αναβολή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου λόγω μη απαρτίας.

Ο κ. Βούγιας έκανε λόγο σε ανάρτησή του στα social media για ισχυρό πλήγμα στην αξιοπιστία και το κύρος του θεσμού του δημοτικού συμβουλίου.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΕΛΕΓΧΟΥ

Πέρα από την επιβεβαίωση της πλήρους διάλυσης της απερχόμενης Διοίκησης, η προαποφασισμένη ματαίωση της σημερινής κρίσιμης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελεί και ένα ισχυρό πλήγμα στην αξιοπιστία και το κύρος του θεσμού.

Σε μια από τις πιο κρίσιμες συνεδριάσεις της χρονιάς, που θα συζητούσε το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2024 και 70 ακόμη σημαντικά θέματα για τα οποία θα έπρεπε οπωσδήποτε να ληφθούν αποφάσεις (τέλη στάθμευσης, χρεώσεις κοινόχρηστων χώρων κ.λ.π.), η συντονισμένη απουσία των μελών της διοίκησης οδήγησε σε τεχνητή έλλειψη απαρτίας, μπροστά στους έκπληκτους συμβούλους της αντιπολίτευσης που ήταν παρόντες, μαζί με πολλούς νεοεκλεγέντες αιρετούς της “Ομάδας για τη Θεσσαλονίκη” του Στέλιου Αγγελούδη που έσπευσαν με πολλή διάθεση να παρακολουθήσουν ένα τυπικό δημοτικό συμβούλιο και έφυγαν άπρακτοι και απογοητευμένοι.

Προφανώς ο απερχόμενος Δήμαρχος δεν επιθυμούσε να δώσει απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα που προκύπτουν από την διερεύνηση του οικονομικού ελλείματος στα ταμεία του Δήμου (τα οποία επιβεβαιώνουν οτι το άνοιγμα ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια ευρώ), όπως και για την κατασπατάληση του αποθεματικού των 18 εκατ. ευρώ που παρέλαβε από την διοίκηση Μπουτάρη ή τις ανείσπρακτες οφειλές. Και βέβαια, δεν ήθελε να δεσμευτεί πως θα αναλάβει ο ίδιος την υποχρέωση να προτείνει στον προυπολογισμό (τον οποίο καθυστερεί προκλητικά να ανακοινώσει), τον τρόπο κάλυψης του τεράστιου αυτού οικονομικού κενού που κληροδοτεί στην επόμενη διοίκηση, υπονομεύοντας τη μελλοντικη λειτουργία του Δήμου.

Με βάση τα παραπάνω λυπηρά φαινόμενα, η προσωπική μου γνώμη είναι πως είναι επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιηθεί τελικά ένας πλήρης και εξονυχιστικός διαχειριστικός έλεγχος στα οικονομικά πεπραγμένα των τελευταίων χρόνων, ώστε η συνολική επανεκκίνηση που σχεδιάζει η νέα Διοίκηση του Δήμου να στηριχθεί σε υγιείς βάσεις και να αποβεί δημιουργική και χρήσιμη για την πόλη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.