, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Επέκταση του μετρό προς τον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου με τη δημιουργία πέντε στάσεων – «Θα προσφέρουμε κάθε διευκόλυνση»

Πέντε σταθμούς εντός των ορίων του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου θα περιλαμβάνουν οι επεκτάσεις του μετρό, προς τη δυτική Θεσσαλονίκη, με βάση το σχεδιασμό του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, ο οποίος παρουσιάστηκε σε ημερίδα, παρουσία και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της βασικής γραμμής 2, η οποία θα εκτελεί το δρομολόγιο «Άνω Εύοσμος – Χαριλάου – Πυλαία», θα κατασκευαστούν πέντε στάσεις του μετρό στη Δυτική Θεσσαλονίκη, με τις τρεις από αυτές να βρίσκονται στη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου και πιο συγκεκριμένα στην Πλατεία Ευόσμου, στο ύψος του Περιφερειακού και άνωθεν του Περιφερειακού. Οι άλλες δύο στάσεις θα κατασκευαστούν στους Αμπελόκηπους και τη Μενεμένη.

Τμήμα του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου θα εξυπηρετεί και η επέκταση του μετρό από το σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης προς τον υπεραστικό σταθμό των ΚΤΕΛ «Μακεδονία» και το Ελευθέριο Κορδελιό. Οι στάσεις θα κατασκευαστούν στην οδό Επτανήσων και στο Κορδελιό.

«Η κυβέρνηση έχει αντιληφθεί ότι δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, ο δεύτερος πληθυσμιακά στη Βόρεια Ελλάδα, με ταχύτατη ανάπτυξη αλλά και με το νεανικότερο πληθυσμό στη χώρα, να μην παίζει πρωτεύοντα ρόλο στο σχεδιασμό της επέκτασης του μετρό. Με ιδιαίτερη χαρά ακούσαμε το σχεδιασμό της, ο οποίος περιλαμβάνει τη διέλευση του υπόγειου σιδηροδρόμου από τον δήμο μας και την κατασκευή πέντε στάσεων. Αυτό σημαίνει ότι με το μετρό, όταν ολοκληρωθεί η επέκταση, θα εξυπηρετείται η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του δήμου μας.

Ένα πάγιο αίτημά μας γίνεται πραγματικότητα και ως δήμος είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε κάθε βοήθεια και διευκόλυνση, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό», αναφέρει ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.