, Κυριακή
19 Μαΐου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Έργα 8,2 εκατ. ευρώ στο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Χαλκηδόνος

Έργα συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν 8,2 εκατομμυρίων ευρώ περιλαμβάνει το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Χαλκηδόνος για το 2024, το οποίο εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα, που πρότεινε η Δημοτική Αρχή, αποτελείται κυρίως από μια σειρά έργων υποδομής που είναι ήδη σε εξέλιξη, καθώς και από έργα που σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, οι οποίοι και έθεσαν τις δικές τους προτεραιότητες με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.

Στα νέα έργα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ασφαλτοστρώσεις δημοτικών οδών, εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Χαλκηδόνος, κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου Ν. Μεσημβρίας, κατασκευή αθλητικού πυρήνα Αγίου Αθανασίου, διαμόρφωση γηπέδου ποδοσφαίρου Γέφυρας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου καθώς και εργασίες ανακαίνισης των ΚΕΠ του Δήμου Χαλκηδόνος.

Μεταξύ των συνεχιζόμενων έργων είναι οι αποκαταστάσεις οδικού δικτύου, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, εργασίες διαμόρφωσης και συντήρησης αγωνιστικών χώρων ποδοσφαίρου, εργασίες αναβάθμισης αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων, ανάπλαση πλατειών και κοινοχρήστων χώρων καθώς επίσης εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μιας σειράς νέων παρεμβάσεων στις σχολικές μονάδες του Δήμου Χαλκηδόνος. Ενώ, μεταξύ των συνεχιζόμενων έργων που αποτελούν και το κύριο μέρος του τεχνικού προγράμματος είναι η συντήρηση ασφαλτοτάπητα δημοτικών δρόμων, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας,  συντήρηση σχολικών κτιρίων, εργασίες οδοποιίας και δημιουργία πράσινου σημείου καθώς και συμπληρωματικές εργασίες αποπεράτωσης για τη λειτουργία της Μονάδας κομποστοποίησης του δήμου Χαλκηδόνος.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος το Τεχνικό Πρόγραμμα αποτελείται από έργα συνεχιζόμενα, χρηματοδοτούμενα, καθώς και από έργα που σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια, που έθεσαν τις δικές τους προτεραιότητες. “Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου δεσμευτήκαμε στους συμπολίτες μας ότι θα κάνουμε προσπάθεια για να επιταχύνουμε την υλοποίηση του προϋπολογισμού και μέσα από αυτό και την εξέλιξη του Τεχνικού Προγράμματος. Και το καταφέραμε παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας αλλά και της ενεργειακής κρίσης”, είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος. “Και στη νέα μας θητεία θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε όλες μας τις δεσμεύσεις στο ακέραιο, προς όφελος των δημοτών μας”, συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.