, Σάββατο
22 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Η φιλαρμονική του Δ. Κορδελιού – Ευόσμου λειτουργεί ξανά – «Ήταν μια προεκλογική μας δέσμευση η οποία έγινε πράξη»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Μετά από ενέργειες του Δημάρχου κ. Λευτέρη Αλεξανδρίδη και τις ευχές σύσσωμης της Διοίκησης του Δήμου αλλά και των Δημοτών, άρχισαν εκ νέου την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, τα θεωρητικά μαθήματα Μουσικής της Φιλαρμονικής του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, με στόχο η επανασύσταση και η επαναλειτουργία της, να επιφέρει την ενεργή, συνεχή και κυρίως αδιάκοπη παρουσία της, όχι μόνο στα Πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου, αλλά και σε μία σειρά από ποικίλες επετειακές και θρησκευτικές εκδηλώσεις.

«Ήταν μια προεκλογική μας δέσμευση η οποία έγινε πράξη σε λιγότερο από ένα μήνα, αποδεικνύοντας ότι όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος. Κοινός μας όραμα, είναι η Φιλαρμονική μας να ξαναγίνει ένα ζωντανό πολιτιστικό και μουσικό κύτταρο του Δήμου μας, να πάρει την θέση που της αξίζει και να γίνει ο πρωταγωνιστής κάθε σημαντικής εκδήλωσης» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

«Από τον ορισμό μου στη θέση του αντιδημάρχου Πολιτισμού και Εθελοντισμού έριξα μεγάλο βάρος στην ανασυγκρότηση της φιλαρμονικής του δήμου μας, γιατί δεν ήταν δυνατόν ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της βόρειας Ελλάδας να μην έχει φιλαρμονική. Άλλωστε το επίπεδο της φιλαρμονικής σ’ έναν δήμο δείχνει το πώς αντιλαμβάνεται αυτός ο δήμος τον Πολιτισμό. Παρά τις δυσκολίες που συναντήσαμε, με καθημερινή επίμονη δουλειά, η φιλαρμονική μεταφέρθηκε στην παλιά της έδρα και άρχισε να λειτουργεί, δημιουργήθηκε τμήμα εκμάθησης θεωρίας της μουσικής και ξεκίνησαν τις πρόβες με παλιά μέλη φιλαρμονικών προκειμένου να συμμετάσχουν στην ανασυγκρότηση της φιλαρμονικής του δήμου μας» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Εθελοντισμού Παναγιώτης Καμπαρούδης.

Σύμφωνα με τον Συντονιστή και Μέλος της Φιλαρμονικής Σταύρο Μουμουλίδη, τα μαθήματα απευθύνονται σε παιδιά από Ε΄ Δημοτικού έως Γ΄ Γυμνασίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και Παρασκευή από τις 18:15 έως τις 19:15 και άμεσα θα ξεκινήσουν και 2 νέα Τμήματα. Το πρώτο θα αφορά εκμάθηση Θεωρητικής Μουσικής για παιδιά από Β’ Δημοτικού έως Δ’ Δημοτικού και το δεύτερο τμήμα Ενήλικες.

Η έδρα της Φιλαρμονικής είναι στον 1ο όροφο του Δημοτικού κτηρίου (πάνω από τον Αγροτικό Αστέρα) στη διασταύρωση των οδών 28ης Οκτωβρίου και Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Εύοσμο με είσοδο από την 28ης Οκτωβρίου.

Λειτουργεί καθημερινά από τις 18:00 έως τις 21:00 και δέχεται ως μέλη της όσους ήδη γνωρίζουν να παίζουν, ή όσους γνωρίζουν μουσική και θέλουν να μάθουν να παίζουν χάλκινα ή ξύλινα πνευστά.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.