, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Ημερίδα με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης (ΦΩΤΟ)

Ημερίδα πραγματοποιήθηκε από την Κίνηση Πολιτών για το Μητροπολιτικό Πάρκο στην ΔΕΘ και την βιώσιμη ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης.

Στην Ημερίδα που οργάνωσε, η Κίνηση Πολιτών για το Μητροπολιτικό Πάρκο στην ΔΕΘ και την Βιώσιμη Ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, με Υποψήφιους Ευρωβουλευτές των κομμάτων, στην Αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης, του Δήμου Θεσσαλονίκης με θέμα: Η Βιώσιμη, Οικονομική, Κοινωνική και Περιβαλλοντική, Ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, την οποία συντόνισε ο Γιάννης Μαγκριώτης, τονίστηκε από τους ομιλητές η ανάγκη, όλες οι επιλογές για την πόλη των αρμόδιων φορέων, να έχουν στόχο την βιώσιμη ανάπτυξή της.

Συμμετείχαν οι Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές:

1. Θανάσης Εξαδάκτυλος(Νέα Δημοκρατία).

2. Γρηγόρης Ζαρωτιάδης(ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής).

3. Στέλιος Κούλογλου(Νέα Αριστερά).

4. Περικλής Χατζηνάκος(Κόσμος).

Παρεμβάσεις έκαναν ο ανεξάρτητος βουλευτής της Α Περιφέρειας Θεσσαλονίκης Μιχάλης Χουρδάκης, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο πρώη βουλευτής Τριαντάφυλλος Μυταφίδης, η Υποψήφια ευρωβουλευτής του Κόσμος Όλγα Στεφανή, ο πρώην δήμαρχος του δήμου Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης, ο πρώην αντιδήμαρχος της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη Νίκος Φωτίου και ο Υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς Άκης Σακισλόγλου.

Οι Υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γιώργος Νούσιαλης του Σύριζα-Προοδευτική Συμμαχία και Βασίλης Τομπουλίδης του ΚΚΕ, δεν μπόρεσαν να παρεβρεθούν για έκτακτους προσωπικούς λόγους και έστειλαν με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τις θέσεις τους.

Στον διάλογο που αναπτύχθηκε προτάθηκε η διοργάνωση Δημοψηφίσματος, στα πρότυπα του δημοψηφίσματος κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού.

Από την πλευρά της η Κίνηση Πολιτών τόνισε: Ο μεγάλος αγώνας υπέρ του Μητροπολιτικού Πάρκου έχει αγκαλιαστεί από την πλειοψηφία των Θεσσαλονικέων και θα συνεχιστεί μέχρι την υλοποίησή του, κόντρα στα σχέδια της καταστροφής του χώρου με το εγκληματικό Real Estate, με δημόσιους πόρους, που θα καταστρέψει την τελευταία ευκαιρία απόκτησης λίγου πρασίνου στο κέντρο της πόλης, την πράσινη ανάπτυξη της ΔΕΘ, στην εποχή των σύγχρονων τεχνολογιών και την ανάπτυξη της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά την πρόταση για δημοψήφισμα σημείωσε: Όταν η κυβέρνηση παρουσιάσει την τελική της πρόταση και αυτή δεν διαφοροποιείται ουσιαστικά, από τους μέχρι τώρα σχεδιασμούς της, τότε θα εξετάσει τις δυνατότητες πραγματοποίησής του.

Διάλογος μπροστά στις Ευρωπαϊκές εκλογές.

Η Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων-Από τις διακηρύξεις στις πράξεις.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.