, Παρασκευή
24 Μαΐου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη – Στ. Αγγελούδης: Ξεκινούν από αύριο εργασίες αποκατάστασης στη Δημητρίου Γούναρη

Σε μια σειρά ζητημάτων της καθημερινότητας όπως η καθαριότητα, οι εργασίες του Flyover, το πράσινο, τα σχολικά συγκροτήματα αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Για την καθαριότητα ο κ.Αγγελούδης είπε πως το επόμενο δίμηνο προχωρά το «σχέδιο» για τη δημιουργία 24 γειτονιών. «Αφού κάναμε ανάταξη στο θέμα των ογκωδών και αφού είδαμε βελτίωση σε μεγάλο βαθμό στους πράσινους και μπλε κάδους προχωράμε στο επόμενο βήμα», είπε ο δήμαρχος.

Παράλληλα, προανήγγειλε πρόστιμα για όσους δεν ενημερώνουν τις υπηρεσίες του δήμου για την απομάκρυνση των ογκωδών αντικειμένων. «Είναι σαφές ότι ο καθαρισμός της πόλης θα διαδεχτεί το πρόστιμο στους λίγους ασυνείδητους που δεν ειδοποιούν τον δήμο ώστε, εντός 24 ωρών, να πηγαίνει το συνεργείο για την απομάκρυνση των ογκωδών».

Για το Flyover ο κ.Αγγελούδης επανέλαβε πως πρόκειται «για ένα έργο που δεν εκτελεί ο δήμος, δεν ρωτήθηκε ο δήμος, αλλά είναι απαραίτητο για την πόλη. Η δημοτική αρχή πρέπει να πάρει τις πρωτοβουλίες και δράσεις που χρειάζονται προκειμένου οι συμπολίτες μας να υποδέχονται με όσο το δυνατόν μικρότερη ένταση τους κραδασμούς και τα προβλήματα που δημιουργούνται». Το θέμα θα συζητηθεί εκτενέστερα αύριο, Τρίτη, σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας στάθηκε στην επιπλέον χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο» που ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση του έργου, ενώ όπως είπε αύριο ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης στη Δημητρίου Γούναρη και σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσει η Αριστοτέλους.

Σχετικά με το πράσινο ο κ.Αγγελούδης υπογράμμισε πως «δόθηκε μια κατεύθυνση μέχρι το Μάρτιο να σταματήσουν όλα τα κλαδέματα. Ο στόχος για τις 5.000 νέες δενδροφυτεύσεις ετησίως ανεβαίνει, καθώς έχουμε συνεχώς δωρεές από φορείς». Επίσης, αναφέρθηκε στο πρόβλημα με τις δημόσιες τουαλέτες που είναι κλειστές στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης λέγοντας πως ετοιμάζεται διαγωνισμός για την ανακατασκευή, λειτουργία και την συντήρηση και παραχώρησή τους.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας. Τυχεροί ήταν ο Σπύρος Πέγκας, επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη για ‘Ολους» και ο Σπύρος Τζελέπης, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, στην αντιδημαρχία Οικονομικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.