, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Νέο πάρκο τσέπης – Μια «όαση πρασίνου» στην Τούμπα (ΦΩΤΟ+Video)

Με 456 αρωματικά φυτά και δέντρα εγκαινιάστηκε το πρωί στην οδό Αμφιπόλεως στην Τούμπα το πρώτο πάρκο τσέπης, παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη.

Σε μια έκταση 170 τετραγωνικών μέτρων σε μια πολυσύχναστη γειτονιά δημιουργήθηκε ένας ξεχωριστός χώρος πρασίνου με πλατάνια, νεραντζιές, φλαμουριές, λεβάντα, θυμάρι, δενδρολίβανο, ρίγανη και βιβούρνο.

«Είναι μια μέρα ιδιαίτερης χαράς για εμάς γιατί μόλις στους 4 πρώτους μήνες παραδίδουμε το πρώτο πάρκο τσέπης στους πολίτες της Τούμπας και της Θεσσαλονίκης» δήλωσε ο κ. Αγγελούδης. Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους χορηγούς «την οργάνωση Γη και την εταιρία P&G, οι οποίοι έσπευσαν στην ευγενική πρόσκληση που κάναμε σε εταιρείες και πολίτες να υιοθετήσουν πολλά πάρκα τσέπης, ώστε η πόλη σιγά σιγά να μετατραπεί σε αυτό που λέμε εδώ και καιρό. Να γίνει μια πράσινη πόλη, μια βιώσιμη πόλη, μια ανθεκτική πόλη».

«Σήμερα βρέθηκα στην όμορφη έκπληξη, περίμενα ότι θα είναι ένα όμορφο πάρκο τσέπης. Δεν περίμενα όμως αυτό που θα δείτε, τη διαμόρφωση του με απόλυτη πιστότητα σε αυτό που λέμε κυκλική οικονομία. Με 456 είδη αρωματικών φυτών και δέντρων, δηλαδή μικρές οάσεις που αν τις πολλαπλασιάσουμε νομίζω πως η πόλη θα μπορεί να έχει μια άλλη εικόνα», τόνισε ο δήμαρχος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.