, Σάββατο
22 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: O Δήμος Καλαμαριάς βάζει σε πρώτο πλάνο την ευημερία εκπαιδευτικών και μαθητών

Σημαντικά συμπεράσματα, στα οποία αποτυπώνεται η σημερινή εικόνα ανά την Ευρώπη και τα οποία θα αποτελέσουν οδηγό για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ευημερίας των παιδαγωγών που ασχολούνται με την πρώιμη παιδική ηλικία, παρουσιάστηκαν στο συνέδριο που διοργάνωσε το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, με αφορμή την ολοκλήρωση του τριετούς ευρωπαϊκού έργου ProW «Προωθώντας την  ευημερία των παιδαγωγών μέσω της ενίσχυσης θετικής συμπεριφοράς στην αγωγή πρώιμης παιδικής ηλικίας».

Η Δήμαρχος Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου, κατά την τοποθέτησή της ανέδειξε την ανάγκη της ολιστικής προσέγγισης στην καθολική εφαρμογή αυτών των προγραμμάτων, συμπεριλαμβάνοντας όχι μόνο παιδαγωγούς, μαθητές και γονείς αλλά και ευρύτερες κοινωνικές ομάδες που συνυπάρχουν και αλληλοεπιδρούν στην τοπική κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Καλαμαριάς θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε μία σειρά ενεργειών και πρωτοβουλιών ώστε η εμπειρία από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ProW να φτάσει και σε άλλες εκπαιδευτικές μονάδες του Δήμου.

Παράλληλα, μέσω της διασύνδεσης με εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας δήμων που συμμετείχαν με διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης, θα πραγματοποιηθεί η απαραίτητη ανταλλαγή συμπερασμάτων και εμπειριών, ώστε το όφελος να πολλαπλασιαστεί για εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά.

Ο Δήμος Καλαμαριάς ήταν ο μοναδικός στην Ελλάδα που συμμετείχε μέσω των παιδικών του σταθμών, ενώ συνολικά στο ProW έλαβαν μέρος 11 εταίροι (φορείς εκπαιδευτικής πολιτικής, ερευνητικά κέντρα, Πανεπιστήμια και Δήμοι από την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Κύπρο και την Πορτογαλία.

Όπως επεσήμανε ο Δρ. Βασίλης Γραμματικόπουλος «το κύριο μήνυμα που αποπνέουν τα ευρήματα του έργου είναι ότι οι χαρούμενοι παιδαγωγοί είναι αυτοί που μπορούν να εκπαιδεύσουν και χαρούμενα παιδιά».

Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο Αλέξανδρος Κόπτσης, Διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας , η Αντιδήμαρχος Προσχολικής  Αγωγής, Εθελοντισμού και Ισότητας των Φύλων του Δήμου Καλαμαριάς κ. Θ. Κιφωνίδου, ο κ. Αθανάσιος Γρηγοριάδης,  καθηγητής Α.Π.Θ. ο οποίος ήταν και ο συντονιστής της στρογγυλής τράπεζας καθώς και καθηγητές εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, ενώ τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησε το σύνολο των παιδαγωγών του Δήμου Καλαμαριάς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Ο Δήμος Καλαμαριάς εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας και ιδιαιτέρως στον Επιστημονικό Υπεύθυνο του προγράμματος κ. Β. Γραμματικόπουλο για την επιλογή των παιδικών σταθμών του δήμου μας να λάβουν μέρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ProW.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.