, Παρασκευή
02 Δεκεμβρίου 2022

Θεσσαλονίκη: Ο πεζόδρομος του Κορδελιού μετατρέπεται σε τεράστια σκακιέρα

Σήμερα Κυριακή 2 Οκτωβρίου ο πεζόδρομος του Κορδελιού θα μετατραπεί σε τεράστια σκακιέρα για τα παιδιά του δήμου που διοργανώνει ο Σκακιστικός Σύλλογος Δήμου Κορδελιού -Ευόσμου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Αθλητισμού & Νέας Γενιάς και το 20ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε ένα διάγραμμα 64 τετραγώνων βαμμένων εναλλάξ με μαύρο και λευκό χρώμα.

Το σκάκι είναι ένα αφηρημένο παιχνίδι στρατηγικής και δεν περιλαμβάνει κρυφές πληροφορίες . Παίζεται σε μια τετράγωνη σκακιέρα με 64 τετράγωνα τοποθετημένα σε πλέγμα οκτώ επί οκτώ. Στην αρχή, κάθε παίκτης (ο ένας ελέγχει τα λευκά κομμάτια, ο άλλος ελέγχει τα μαύρα κομμάτια) ελέγχει δεκαέξι κομμάτια : έναν βασιλιά , μια βασίλισσα , δύο πύργους , δύο επίσκοποι , δύο ιππότες και οκτώ πιόνια . Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να ματώσει ο βασιλιάς του αντιπάλου, με τον οποίο ο βασιλιάς δέχεται άμεση επίθεση (στο ” check”) και δεν υπάρχει τρόπος να ξεφύγει. Υπάρχουν επίσης αρκετοί τρόποι που ένα παιχνίδι μπορεί να τελειώσει ισόπαλο .