, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου έγιναν τα «εγκαίνια» στα δρομολόγια των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων του ΟΑΣΘ στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, αφού η έναρξη της χρήσης τους έγινε από τη γραμμή 21 «Εύοσμος – Αριστοτέλους».

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο δρομολόγιο θα γίνεται στο εξής αποκλειστικά με οκτώ ηλεκτρικά λεωφορεία. Ένας αριθμός αυξημένος σε σχέση με πρότινος. Το αποτέλεσμα είναι να καλύπτεται πλέον στο 100% ο σχεδιασμός του ΟΑΣΘ για τη γραμμή 21.

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΘ, τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία είναι 12μετρα, χωρητικότητας 75 επιβατών. Ενώ η αυτονομία τους ξεπερνά με άνεση τα 300 χιλιόμετρα. Διαθέτουν σύστημα κλιματισμού, εξαερισμού, ανακλινόμενα παράθυρα, θύρες usb, ειδική θέση για αναπηρικό αμαξίδιο και ράμπα για την πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρίες στη μεσαία θύρα. Είναι αθόρυβα και μηδενικών εκπομπών ρύπων.

«Η διευκόλυνση στις μετακινήσεις των συμπολιτών μας αποτελεί βασικό μέλημα της διοίκησής μας. Για αυτό ζητήσαμε από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ να ενισχύσει με περισσότερα λεωφορεία τις γραμμές που εξυπηρετούν τον δήμο μας. Ζητήσαμε επίσης, να τοποθετήσει πιο σύγχρονα οχήματα και ο οργανισμός πραγματοποίησε το αίτημά μας. Τα ηλεκτρικά λεωφορεία είναι σύγχρονα, γεγονός που θα καταστήσει ευκολότερες τις μετακινήσεις των επιβατών. Και ιδίως των ατόμων με ειδικές ανάγκες, αφού τα οχήματα διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές. Επίσης, τα ηλεκτρικά λεωφορεία δεν ρυπαίνουν το περιβάλλον. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό ιδίως για την περιοχή μας, η οποία είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιβαλλοντικά από τη λειτουργία ρυπογόνων επιχειρήσεων σε κοντινή απόσταση. Το γεγονός αυτό το παρατήρησε και η διοίκηση του ΟΑΣΘ και τοποθέτησε στον δήμο μας τα πρώτα λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας», ανέφερε ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.