, Τρίτη
21 Μαΐου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Την ερχόμενη Τρίτη η τελετή απονομής για το πιο «πράσινο» σημείο του Δήμου Νεάπολης-Συκεών

Στις 18:30 το απόγευμα στο Κλειστό θέατρο Νεάπολης θα βραβευθούν οι πιο πράσινες συμμετοχές αλλά θα τιμηθούν και όλοι οι συμμετέχοντες.

Οι δημότες και οι δημότισσες που έλαβαν μέρος στον 17ο διαγωνισμό για το Ομορφότερο πράσινο μπαλκόνι (κήπο ή ταράτσα) είναι έτσι κι αλλιώς νικητές αφού κατάφεραν να πρασινίσουν λίγο περισσότερο το χώρο τους και κατ’ επέκταση τη γειτονιά τους. Όμως στις 18:30 το απόγευμα της Τρίτης 27 Φεβρουαρίου θα απονεμηθούν σε αυτούς που πέτυχαν το πιο πράσινο αποτέλεσμα από όλους τα βραβεία του διαγωνισμού που εδώ και 17 συναπτά έτη διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών. Τιμητικές διακρίσεις και αναμνηστικά για τη συμμετοχή τους θα λάβουν όλοι. Στην τελετή έχει κληθεί και θα συμμετάσχει η καθηγήτρια του τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ Θέκλα Τσιτσώνη.

Στους διαγωνισμούς συνηθίζουμε να λέμε ότι σημασία έχει η συμμετοχή αλλά σε αυτόν δεν πρόκειται για ευφημισμό αφού ακόμη και η μικρότερη συμβολή στην ενίσχυση του πρασίνου στην Θεσσαλονίκη, είναι πολύτιμη.

Όπως επιμένει να τονίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών με κάθε ευκαιρία, η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη με τη μικρότερη αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο:

Λιγότερο από 2 τ.μ αναλογεί στον καθένα μας όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θέτει ως ελάχιστη αποδεκτή αναλογία τα 9 τ.μ ανά κάτοικο.

Μάλιστα πρόσφατα ο Σίμος Δανιηλίδης που στηρίζει με κάθε τρόπο τη δράση, πρότεινε να επεκταθεί ο διαγωνισμός σε ολόκληρη την πόλη ώστε να πολλαπλασιαστεί το πράσινο στη Θεσσαλονίκη και κατ’ επέκταση η προστασία μας έναντι των αυξημένων αιωρούμενων σωματιδίων και άλλων βλαβερών και καρκινογόνων ρύπων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.