, Σάββατο
25 Μαΐου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Υπενθύμιση έγκαιρης υποβολής δήλωσης και καταβολής του τέλους παρεπιδημούντων από τον Δήμο Καλαμαριάς

Δείτε αναλυτικά τι αναφέρεται.

«O Δήμος Καλαμαριάς υπενθυμίζει προς τις υπόχρεες επιχειρήσεις την υποχρέωση της έγκαιρης υποβολής δήλωσης και την καταβολή του αναλογούντος ποσού, που αφορά το τέλος παρεπιδημούντων και το τέλος επί των ακαθάριστων εσόδων, με καταληκτική προθεσμία έως και Τρίτη 30/04/2024.

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ 1209/2023, ΦΕΚ 7332/Β/22-12-2023), οι υπόχρεοι σε καταβολή τέλους παρεπιδημούντων ή τέλους επί των ακαθάριστων εσόδων:

• εφόσον υπόκεινται σε ΦΠΑ, υποβάλλουν τη δήλωση των τελών στον ίδιο χρόνο που υποβάλλεται η δήλωση ΦΠΑ και το δηλωθέν ποσό καταβάλλεται στην ίδια προθεσμία που ισχύει για την απόδοση του ΦΠΑ,
• εφόσον δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ, υποβάλλουν τη δήλωση των τελών μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα που ακολουθεί κάθε ημερολογιακό τρίμηνο, δηλαδή μέχρι και την τελευταία εργάσιμη ημέρα των μηνών Απριλίου, Ιουλίου, Οκτωβρίου και Ιανουαρίου του επομένου έτους.

Επισημαίνεται ότι δεν υφίσταται υποχρέωση υποβολής μηδενικής δήλωσης.

Η «Υποβολή δήλωσης και καταβολή τέλους παρεπιδημούντων και τέλους επί των ακαθάριστων εσόδων» γίνεται πλέον μέσω της ψηφιακής εφαρμογής της Α.Α.Δ.Ε. «myAADE» (myAADE.gov.gr) ακολουθώντας τη διαδρομή:

myAADE / Εφαρμογές / Φορολογικές Υπηρεσίες / Τέλη & ειδικοί φόροι / Δήλωση απόδοσης του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων και του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.