, Τρίτη
18 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Ξεκινά τη λειτουργία του το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία στο Λιβάδι του δήμου Θέρμης

Ξεκινά μέσα στις επόμενες ημέρες τη λειτουργία του το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕ.ΠΕ.Α.) του Δήμου Θέρμης το οποίο βρίσκεται στο Λιβάδι. Έπειτα από από επίμονες προσπάθειες του Δήμου Θέρμης και τις παρεμβάσεις προς όλους τους αρμόδιους φορείς, το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε τις διαδικασίες στελέχωσης και έναρξης λειτουργίας του ΚΕ.ΠΕ.Α. Συγκεκριμένα, με απόφαση του αναπληρωτή περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Θωμά Μπαχαράκη στις 9 Μαρτίου, τοποθετήθηκαν οι τρεις εκπαιδευτικοί, μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας, οι οποίοι θα το στελεχώσουν.

Το ΚΕ.ΠΕ.Α. φιλοξενείται στην Κοινότητα Λιβαδίου, σε κτιριακό συγκρότημα το οποίο παραχώρησε ο Δήμος Θέρμης και στο οποίο θα λειτουργήσει διοικητικό και εκπαιδευτικό Κέντρο για την εκπαίδευση έως και εκατό ατόμων, ενώ θα λειτουργεί και ξενώνας. Μετά τον διορισμό των εκπαιδευτικών ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, μαζί με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνο Κουγιουμτζίδη επιθεώρησαν τις εγκαταστάσεις προκειμένου να διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν τον εξοπλισμό και τον περιβάλλοντα χώρο του κτιριακού συγκροτήματος ώστε να είναι όλα έτοιμα για την έναρξη της λειτουργίας του ΚΕ.ΠΕ.Α. Η αναβάθμιση των κτιρίων κόστισε περίπου 700.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Το  Κ.Ε.ΠΕ.Α. θα λειτουργεί  από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 10 Ιουλίου κάθε σχολικού έτους. Με τη σύμβαση παραχώρησης για χρήση των κτιρίων  που υπογράφτηκε μεταξύ του ΥΠΕΠΘ και του Δήμου Θέρμης προβλέπεται ρητά ότι κατά το χρονικό διάστημα από 11 Ιουλίου έως και 31 Αυγούστου, ο Δήμος μπορεί να κάνει χρήση των εγκαταστάσεων για εκπαιδευτικές ή άλλες συναφείς δράσεις. 

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος επισημαίνει ότι “έστω και με σημαντική καθυστέρηση, η οποία οφείλεται εν μέρει και στην πανδημία, το υπουργείο Παιδείας διόρισε τους πρώτους εκπαιδευτικούς και το  Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕ.ΠΕ.Α.) του Δήμου Θέρμης θα αρχίσει επιτέλους να λειτουργεί. Έτσι, άλλη μια πρωτοπόρα εκπαιδευτική δομή λειτουργεί στο δήμο μας, σε μια περιοχή μάλιστα, ιδιαίτερης περιβαλλοντικής ομορφιάς, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες μαθητές αλλά και σε εκπαιδευτικούς να εντρυφήσουν σε ζητήματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, οικολογίας και αειφόρου ανάπτυξης. Ο Δήμος Θέρμης θα βρίσκεται στο πλευρό τους και θα παράσχει οτιδήποτε του ζητηθεί, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του”.

Σε ανακοίνωσή της η Κοινότητα Λιβαδίου καλωσορίζει τους πρώτους τρεις εκπαιδευτικούς του ΚΕ.ΠΕ.Α. και τους εύχεται “καλή παραμονή και συνέχεια στο σημαντικό εκπαιδευτικό, αναπτυξιακό και κοινωνικό έργο που πρώτοι αυτοί θα θεμελιώσουν και θα προσφέρουν στον τόπο μας”. Τους διαβεβαιώνει, παράλληλα, πως θα σταθεί στο πλευρό τους και θα υποστηρίξει με κάθε μέσο που διαθέτει το έργος τους.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.