, Δευτέρα
27 Μαρτίου 2023

Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Σπ. Πέγκας

Την πρόθεσή του να κατέβει υποψήφιος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, το μεσημέρι σε δημοσιογράφους ο επιχειρηματίας Σπύρος Πέγκας.

«Η Θεσσαλονίκη έχει μείνει πίσω το τελευταίο διάστημα, κι αυτό επιβάλλεται να αλλάξει», δήλωσε ο κ. Πέγκας. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η πόλη έχει μείνει πίσω, τόσο όσον αφορά σε θέματα καθημερινότητας που έχουν να κάνουν με τη ζωή των πολιτών, όσο και σε θέματα που σχετίζονται με τη διεθνή προβολή της Θεσσαλονίκης και το «αποτύπωμα» της.

Ο ίδιος εντόπισε το μεγάλο πρόβλημα της πόλης ειδικά σε ό,τι αφορά στην καθαριότητα, στο κυκλοφοριακό και στην κοινωνική πολιτική.

Οπως επισήμανε ο κ. Πεγκας, για να πετύχει τους στόχους αυτούς δεν είναι μόνος, αλλά επικεφαλής μιας παράταξης ανθρώπων «από την πόλη, για την πόλη». Τα ονόματα των μελών της παράταξης του θα αρχίσουν να ανακοινώνονται το επόμενο διάστημα – «σε μια μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση, τέλη Φλεβάρη», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στην οποία θα ανακοινωθεί και το όνομα του συνδυασμού του.

Με την ανακοίνωσή του, ο κ. Πέγκας επιβεβαιώνει όλες τις πληροφορίες που τον ήθελαν να επιστρέφει δυναμικά στα δρώμενα του δήμου Θεσσαλονίκης έπειτα από αποχή τεσσάρων ετών, καθώς δεν είχε κατέβει στις εκλογές του 2019 – ούτε ως υποψήφιος δήμαρχος, ούτε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Επίθεση στον Ζέρβα

Ο κ. Πέγκας είχε μπει δυναμικά στα δρώμενα της τοπικής αυτοδιοίκησης το 2010 –από κοινού με τον άλλοτε «συνοδοιπόρο» του και μελλοντικό αντίπαλό του, νυν δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα–, όταν κατέβηκε υποψήφιος με τον Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος είχε κερδίσει τις εκλογές. Εν συνεχεία, ανέλαβε θέσεις αντιδημάρχου τόσο επί πρώτης, όσο και επί δεύτερης θητείας Γ. Μπουτάρη.

Στη συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους, ο κ. Πέγκας αναφέρθηκε πολλές φορές στη διοίκηση του Γ. Μπουτάρη, τονίζοντας ότι από ην αποχώρησή του και μετά η Θεσσαλονίκη έκανε βήματα προς τα πίσω. Σε αυτό το πλαίσιο, καταλόγισε ανοιχτά ευθύνες στον νυν δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα, και στη διοίκησή του –την οποία χαρακτήρισε «ίσως την χειρότερη που είχε η Θεσσαλονίκη μεταπολιτευτικά»–, στην οποία καταλόγισε έλλειψη σχεδίου, οράματος και ικανότητας. «Με selfies δεν γίνεται έργο», τόνισε με νόημα ο κ. Πέγκας.

Όσον αφορά στον ίδιο τον Γιάννη Μπουτάρη, εξέφρασε σαφώς την επιθυμία να έχει τη στήριξή του στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, ενώ σε ό,τι αφορά κάποια τυχόν κομματική στήριξη, δήλωσε ανοιχτός σε στήριξη «από την Κεντροδεξιά ως την Αριστερά».