12:43, Τετάρτη
17 Αυγούστου 2022

Ζωντανεύει το εγκαταλελειμμένο ΕΑΚ Βαρέων Αθλημάτων στον Δήμο Παύλου Μελά

Ζωντανεύει το εγκαταλελειμμένο στολίδι ευρωπαϊκών προδιαγραφών των βαρέων αθλημάτων της Σταυρούπολης μετά από 18 χρόνια.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης είχε συνάντηση στο Δημαρχείο με τον Τριαντάφυλλο Πέτρογλου, Πρόεδρο των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης με τον οποίο υπόγραψε Συμφωνητικό Παραχώρησης Χρήσης αίθουσας περίπου 400 τ.μ. των εγκαταστάσεων του ΕΑΚ Βαρέων Αθλημάτων στον Δήμο Παύλου Μελά.

«Μέχρι να ολοκληρωθεί συνολικά η αδειοδότηση του κτιρίου που παραδόθηκε προς χρήση το 2004 σαν ολυμπιακό ακίνητο και από τότε βαλτώνει, μέσα από ουσιαστικό διάλογο και συνεννόηση με την Διοίκηση των ΕΑΚΘ και τον αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού νικάμε τα προβλήματα, με τη δύναμη της εμπειρίας, της σοβαρότητας και του σεβασμού στην αθλητική κοινότητα», δήλωσε ο δήμαρχος Παύλου Μελά.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο δήμαρχος Παύλου Μελά:

Απερίγραπτη η χαρά μας που ζωντανεύουμε το εγκαταλελειμμένο στολίδι ευρωπαϊκών προδιαγραφών των βαρέων αθλημάτων της Σταυρούπολης μετά από 18 χρόνια!

Την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 καλωσόρισα στο Δημαρχείο τον Τριαντάφυλλο Πέτρογλου, Πρόεδρο των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης με τον οποίο υπογράψαμε Συμφωνητικό Παραχώρησης Χρήσης αίθουσας περίπου 400 τ.μ. των εγκαταστάσεων του ΕΑΚ Βαρέων Αθλημάτων στον Δήμο Παύλου Μελά.

Μέχρι να ολοκληρωθεί συνολικά η αδειοδότηση του κτιρίου που παραδόθηκε προς χρήση το 2004 (!!!) σαν ολυμπιακό ακίνητο και από τότε βαλτώνει, μέσα από ουσιαστικό διάλογο και συνεννόηση με την Διοίκηση των ΕΑΚΘ και τον αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού νικάμε τα προβλήματα, με τη δύναμη της εμπειρίας, της σοβαρότητας και του σεβασμού στην αθλητική κοινότητα.

Έτσι κερδίζουμε έναν χώρο χρήσιμο για τους αθλητές της πάλης που μας γέμισαν υπερηφάνεια, ανέβηκαν στα ψηλότερα σκαλιά αλλά οι ανάγκες τους για ποιοτικά και ασφαλή προπονητήρια δεν καλύπτονται με λόγια, παρά μόνο με έμπρακτο ενδιαφέρον, ζωντανό πάθος και ορατό έργο.

Ευχαριστώ προσωπικά τον κύριο Πέτρογλου που επιβεβαιώνει την συμπόρευση Δήμου Παύλου Μελά, ΕΑΚΘ και Υπουργείου Πολιτισμού Αθλητισμού στον αγώνα για βελτίωση της ποιότητας της άθλησης.

Τα καλά νέα και για τον αθλητισμό δεν σταματούν στον τόπο μας. Στην ίδια αθλητική γειτονιά της Σταυρούπολης, εντάχθηκε η «Κατασκευή Διαδρομών Στίβου» στο σημερινό γήπεδο ποδοσφαίρου, μετά από 40 χρόνια και προχωράμε στην υλοποίηση του έργου που θα δώσει λύσεις σε χιλιάδες αθλούμενους στο περπάτημα ή το τρέξιμο, όλων των ηλικιών, από αρχάριους, ερασιτέχνες ασκούμενους μέχρι και δρομείς του αγωνιστικού αθλητισμού.

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Συμμεριζόμαστε τις αγωνίες σας, δεν φλυαρούμε, δίνουμε απαντήσεις μόνο με πράξεις γιατί αυτό χρειάζονται η πόλη μας και οι άνθρωποί της. Υπεύθυνη Διοίκηση που λειτουργεί με ήθος, συνέπεια και δεν απαξιώνει τη σχέση πολιτών με την Δημοτική Αρχή και τις υψηλές προσδοκίες των δημοτών από την τοπική πολιτική ηγεσία.