, Τρίτη
21 Μαρτίου 2023

Απονομή υποτροφιών COSMOTE για τη στήριξη 30 πρωτοετών φοιτητών συνολικής αξίας πάνω από €500.000

Ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να καταλάβει τη σημασία μίας υποτροφίας. Για τον προφανή λόγο της οικονομικής βοήθειας που προσφέρει στον υπότροφο. Υπάρχουν όμως και άλλοι λόγοι εξίσου σημαντικοί. Μια υποτροφία προσφέρει κίνητρο για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών και αποτελεί ένα πρώτο σκαλοπάτι στο μονοπάτι της επιτυχίας.

Φέτος, η COSMOTE απένειμε υποτροφίες συνολικής αξίας άνω των €500.000 σε 30 πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023. Οι υποτροφίες COSMOTE παρέχουν οικονομική ενίσχυση για όλα τα έτη σπουδών, σε φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες, με στόχο να μπορέσουν να  πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους.

Στα 21 χρόνια του θεσμού των υποτροφιών, του μακροβιότερου προγράμματος κοινωνικής συνεισφοράς της COSMOTE, έχουν δοθεί υποτροφίες συνολικής αξίας άνω των €7,5 εκατ. σε περισσότερους από 780 φοιτητές σε όλη την Ελλάδα.

Στην εκδήλωση της απονομής των υποτροφιών παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ο οποίος συνομίλησε με τους υποτρόφους και δήλωσε σχετικά: «Μέσα από το Πρόγραμμα Υποτροφιών στηρίζουμε νέους ανθρώπους με όρεξη για μάθηση, με αξίες και προοπτικές. Νέους με πίστη στις δυνάμεις τους και πάθος για τον σκοπό τους, που ξεπερνούν δυσκολίες και ονειρεύονται ελεύθερα. Στην COSMOTE, πιστεύουμε σε έναν κόσμο καλύτερο για όλους μέσα από την ισότιμη πρόσβαση στη γνώση και στην ψηφιακή τεχνολογία. Επενδύοντας στη νέα γενιά, επενδύουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας.»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι νέοι υπότροφοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν βιωματικό εργαστήριο προσωπικής ενδυνάμωσης, όπου μοιράστηκαν σκέψεις και όνειρα για το μέλλον, ενώ συνομίλησαν και με εκπροσώπους της ομάδας Recruitment του Ομίλου ΟΤΕ. Στη συζήτηση, έλαβαν πληροφορίες σχετικά με τις ευκαιρίες πρακτικής άσκησης στον Όμιλο ΟΤΕ, και άκουσαν τις βιωματικές εμπειρίες των υποτρόφων, που είχαν ήδη ολοκληρώσει την πρακτική τους άσκηση στο σύγχρονο και δυναμικό εργασιακό περιβάλλον του Ομίλου ΟΤΕ. 

Για την υπότροφο Χαρά Τένη, πρωτοετή φοιτήτρια του τμήματος Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος, η υποτροφία της COSMOTE θα την βοηθήσει να πετύχει τους στόχους της, αφού αποτελεί σημαντικό κίνητρο, αλλά και βοήθεια ώστε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του Πανεπιστημίου. Η υπότροφος Χρυσούλα Γαβριήλ ονειρεύεται να ασχοληθεί με την Πληροφορική και νιώθει υπερήφανη, που κατάφερε να λάβει την υποτροφία της COSMOTE και η οποία θα τη βοηθήσει να ολοκληρώσει τη σχολή της και να φτάσει πιο κοντά στα όνειρά της.

Οι 30 υποτροφίες COSMOTE για το 2022 αποτελούνται από την τιμητική υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης», συνολικού μικτού ποσού €25.000, που απονέμεται σε φοιτητή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ, από 13 υποτροφίες συνολικού μικτού ποσού €18.750 η καθεμία για φοιτητές πενταετούς φοίτησης, και από 16 υποτροφίες συνολικού μικτού ποσού €15.000 η καθεμία για φοιτητές τετραετούς φοίτησης.

Παράλληλα, επιπλέον της υποτροφίας, η COSMOTE προσφέρει στους υποτρόφους σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις για την κάλυψη των καθημερινών τους τηλεπικοινωνιακών αναγκών, όπως ένα πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Internet για όλα τα έτη των σπουδών τους, COSMOTE TV, και τεχνικού εξοπλισμού, όπως laptop.

Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί βασική προτεραιότητα για την COSMOTE. Η στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης επικεντρώνεται στην Κλιματική Ουδετερότητα, την Κυκλική Οικονομία σε όλη την Αλυσίδα Αξίας, τη Συμπερίληψη και τις Ίσες Ευκαιρίες στην Εργασία και την Ψηφιακή Κοινωνία για όλους, ταυτόχρονα με τη στήριξη της κοινωνίας και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Η COSMOTE επενδύοντας στους νέους, επενδύει στο μέλλον της Ελλάδας.  Προσφέροντας ίσες ευκαιρίες, μένει πιστή στο όραμά της για τη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους, όπου οι νέοι είναι ελεύθεροι να ακολουθούν τα όνειρά τους χωρίς περιορισμούς.