, Παρασκευή
24 Μαΐου 2024

search icon search icon

ΧΑ: Αβάντες από Goldman Sachs και HSBC

Η Goldman Sachs εκτιμά πως η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ισχυρή θέση να εδραιώσει την αναπτυξιακή της δυναμική με τη βιομηχανική παραγωγή να επιταχύνεται μετά το τέλος της πανδημίας και να βρίσκεται πλέον μόλις 10% χαμηλότερα από τα υψηλά πριν από την κρίση χρέους.

Επιπλέον, το ποσοστό απασχόλησης έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 25 ετών, αν και οι επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ παραμένουν 30% χαμηλότερες από τον μέσο όρο της ζώνης του ευρώ. Η πορεία των επενδύσεων θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει και στην αναβάθμιση του ελληνικού Χρηματιστηρίου, το οποίο τον Ιούνιο του 2013, στον απόηχο της κρίσης χρέους, υποβαθμίστηκε σε καθεστώς αναδυόμενης αγοράς.

Εν τω μεταξύ, σύσταση αύξησης θέσεων (overweight) διατηρεί για τις ελληνικές μετοχές η HSBC, προτείνοντας η στάθμιση στον παγκόσμιο δείκτη αναδυομένων αγορών της FTSE Russell να αυξηθεί στο 1,3% από 0,7% που είναι σήμερα το ειδικό βάρος με βάση τους δείκτες αναφοράς.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.