, Κυριακή
23 Ιουνίου 2024

search icon search icon

ΔΕΗ και RWE κατασκευάζουν φωτοβολταϊκά έργα ισχύος σχεδόν 1GW στη Δ. Μακεδονία

Την τελική επενδυτική απόφαση για την κατασκευή ενός επιπλέον φωτοβολταϊκού έργου στη χώρα έλαβε η ΜΕΤΩΝ Ενεργειακή ΑΕ, κοινή εταιρεία των RWE Renewables Europe & Australia (51%) και ΔΕΗ Ανανεώσιμες (49%).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το εν λόγω φωτοβολταϊκό έργο είναι το τελευταίο έργο του χαρτοφυλακίου των 940 MWp (870 MWac) του Αμυνταίου, το οποίο εισέρχεται τώρα στη φάση της κατασκευής. Επιπλέον, η ΜΕΤΩΝ Ενεργειακή ΑΕ αναπτύσσει στην Ελλάδα ένα ακόμη χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών έργων παρόμοιου μεγέθους. Το νέο φωτοβολταϊκό πάρκο «Ορυχείο ΔΕΗ Αμύνταιο» (ομάδα έργου III), συνολικής ισχύος περίπου 450 MWp (432 MWac), βρίσκεται στη Δυτική Μακεδονία εντός των ορίων του πρώην υπαίθριου λιγνιτωρυχείου Αμυνταίου.

Οι εργασίες κατασκευής έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες, ενώ η λειτουργία του αναμένεται μέχρι το τέλος του 2025. Η κοινοπραξία κατασκευάζει ήδη οκτώ μεγάλης κλίμακας φωτοβολταϊκά έργα (ομάδες έργων I & II) στην ευρύτερη περιοχή, συνολικής ισχύος 490 MWp (434 MWac), τα οποία αναμένεται να συνδεθούν στο δίκτυο εντός του έτους.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.