, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Ελληνικό: Επιβεβαιώνει η Lamda το deal με Λάτση για το Little Athens

Τις λεπτομέρειες της συμφωνίας για το οικιστικό πρότζεκτ στο Ελληνικό ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο η Lamda Development.

Ανάμεσα στα άλλα η ανακοίνωση λέει: «Η Lamda Development SA (εταιρεία) ενημερώνει ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να παράσχει την ειδική άδεια των άρθρων 99 κ.επ. του Ν. 4548/2018 προκειμένου η 100% έμμεση θυγατρική της Ελληνικό ΜΑΕ (εφεξής, η θυγατρική) να προβεί στον σχηματισμό κοινής εταιρείας με την αλλοδαπή εταιρεία Xeris Ventures Limited (εφεξής, η Xeris Ventures).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας έδωσε την έγκρισή του προκειμένου η θυγατρική, από κοινού με την Xeris Ventures, να προβεί σε σύσταση ελληνικής εταιρείας ειδικού σκοπού (το SPV), της οποίας κύρια δραστηριότητα θα αποτελεί η ανάπτυξη και εκμετάλλευση ενός Buildto-Rent (BtR) έργου εντός του οικοδομικού τετραγώνου AU 1.4 του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά (το ακίνητο και η συναλλαγή, αντίστοιχα). Συγκεκριμένα, η θυγατρική και η Xeris Ventures θα συστήσουν το SPV, στο οποίο θα πωληθεί και θα μεταβιβαστεί το ακίνητο, ιδιοκτησίας της θυγατρικής. Παράλληλα, η θυγατρική και η Xeris Ventures θα συμμετάσχουν αμφότερες στο SPV μέσω διαδοχικών αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου και δανείων μετόχων (shareholder loans). Συμπεριλαμβανομένου του κόστους της γης, η συνολική επένδυση εκτιμάται πως θα ανέλθει στα 225 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο επικύρωσης της συνεργασίας για τη σύσταση του SPV, έχουν συνταχθεί σχέδια της Συμφωνίας Πλαίσιο (Framework Agreement), της Συμφωνίας Συμμετοχής στο Κόστος (Cost Participation Agreement) και της Συμφωνίας Συνεργασίας για την Ανάπτυξη του Έργου (Site Agreement), ενώ έχουν συμφωνηθεί και οι βασικοί όροι της Συμφωνίας Μετόχων (Shareholders’ Agreement) και της Συμβολαιογραφικής Πράξης Μεταβίβασης (Notarial Transfer Deed). Η εταιρεία και η Xeris Ventures αποτελούν συνδεδεμένα μέρη σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 99 έως και 101 του Ν. 4548/2018 καθώς η οικογένεια του κ. Σπύρου Λάτση ελέγχει την Xeris Ventures».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.