, Δευτέρα
30 Ιανουαρίου 2023

Εθνική Ασφαλιστική: Με ελληνικές ρίζες ο νέος CEO

Eμπειρος CEO με εξειδίκευση σε M&A είναι ο Ελληνογάλλος νέος επικεφαλής της Εθνικής Ασφαλιστικής Ρόμπερτ Γκάουτσι, ο άνθρωπος που ανέλαβε το τιμόνι της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Tης ΑΜΑΛΙΑΣ ΚΑΤΖΟΥ

Από Ελληνίδα μητέρα και με οικογένεια εντός Αττικής, είναι ο πρώην CEO των Metlife Ιταλίας και AXA
Τσεχίας, ανέλαβε επικεφαλής της πρώτης ασφαλιστικής εταιρείας της Ελλάδας και είναι αυτός που θα «τρέξει» το νέο business plan που επεξεργάζεται η εταιρεία. Ο Ρόμπερτ Γκάουτσι έχει πάνω από 25 χρόνια προϋπηρεσία στην ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά, έχοντας υπηρετήσει σε διάφορες υψηλόβαθμες θέσεις: έντεκα χρόνια ως περιφερειακός διευθυντής για τη Δυτική Ευρώπη στην AIG, επτά χρόνια CEO της Metlife στην Ιταλία και άλλα τόσα COO και CEO στην AXA Ιταλίας, Τσεχίας και Σλοβακίας.

Μέχρι πρόσφατα ήταν πρόεδρος της Uniqa Insurance Group στην Τσεχία και τη Σλοβακία. Ο Ρόμπερτ
Γκάουτσι είναι ο άνθρωπος που επέβλεψε εξαρχής τη μεγάλη αυτή εξαγορά, τη μεγαλύτερη από αυστριακή ασφαλιστική, έναντι 1 δισ. ευρώ. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι «απολαμβάνει να ηγείται εταιρικών σχημάτων που δημιουργούνται και μετεξελίσσονται κατόπιν εξαγορών και συγχωνεύσεων», όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα και με την Εθνική Ασφαλιστική μετά την εξαγορά της από το γιγαντιαίο παγκόσμιο fund CVC Capital Partners. Προτού αναλάβει τη θέση αυτή ήταν ο επικεφαλής της AXA σε Τσεχία και Σλοβακία και Transformation Chief Operating Officer της AXA στην Ιταλία. Την
προηγούμενη εξαετία διετέλεσε CEO της MetLife στην Ιταλία (2007-2013), ενώ έχει εργαστεί για έντεκα χρόνια και στον όμιλο της AIG.

Η αγάπη του για την Ελλάδα

O εύγλωττος στα ελληνικά, γαλλικά, ιταλικά και αγγλικά κοσμοπολίτης Ρόμπερτ Γκάουτσι γεννήθηκε το 1972 και μεγάλωσε στο Παρίσι, όπου και πραγματοποίησε εκτεταμένες σπουδές στα Οικονομικά και την Τραπεζική. Η μητέρα του Ελληνίδα και ο πατέρας του Γάλλος, ο οποίος μάλιστα κατοικεί εντός Αττικής, την οποία επισκεπτόταν και ο ίδιος o Ρόμπερτ Γκάουτσι συστηματικά μέχρι σήμερα μαζί με την οικογένειά του, αφού είναι παντρεμένος με Ιταλίδα και πατέρας ενός αγοριού. Η αγάπη του για την Ελλάδα φάνηκε ξεκάθαρα και στο συγκινητικό αποχαιρετιστήριο μήνυμα που απέστειλε στους συναδέλφους και συνεργάτες του στην Τσεχία και τη Σλοβακία. Συγκεκριμένα, ο κ. Γκάουτσι είχε γράψει: « Έπειτα από έξι χρόνια στην Πράγα έχει έρθει η ώρα για εμένα και την οικογένειά μου να κοιτάξουμε το μέλλον μας και η απόφαση που λάβαμε για την προσωπική και επαγγελματική μου επόμενη κίνηση ήταν δίχως δεύτερη σκέψη. Θα ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο της οικογενειακής μας ζωής σε ένα μέρος που είναι τόσο κοντά στην καρδιά μου και σύντομα θα ξεκινήσω μια νέα επαγγελματική περιπέτεια και μια νέα πρόκληση συναρπαστική και δυναμωτική».

Με τη φωτογραφική μηχανή ανά χείρας Ο Ρόμπερτ Γκάουτσι έχει πάθος με τη φωτογραφία και έχει ταξιδέψει σε πολλά μέρη του κόσμου φωτογραφίζοντας απαράμιλλης ομορφιάς τοπία, ανθρώπους, συνήθειες και τρόπο ζωής διαφορετικών κοινωνιών. Η συγκεκριμένη του αγάπη τον οδήγησε μέχρι
τη Νορβηγία, όπου με την επαγγελματική του φωτογραφική μηχανή τράβηξε τα μαγευτικά τοπία της σκανδιναβικής χερσονήσου. Επίσης, επισκέφτηκε και την πόλη Μπέργκεν, περίπου 420.000 κατοίκων, που έχει απέναντι το βουνό Φλόγεν με τους ορεινούς περιπάτους και την υπέροχη θέα στην πόλη.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL