, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Eurobank: Ανεβάζει στο 55,3% το ποσοστό της στην Ελληνική Τράπεζα

Η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού της Κύπρου, σε συνεδρία της που πραγματοποιήθηκε στις 2/2/2024, ενέκρινε την πράξη συγκέντρωσης για την αύξηση του ποσοστού της Eurobank στο μετοχικό κεφάλαιο της Hellenic Bank Public Company Limited.

Μετά την έγκριση της επιτροπής, η εξαγορά του συνολικού ποσοστού 26,1% των μετοχών της Hellenic Bank σύμφωνα με τις υπογεγραμμένες συμφωνίες με την Poppy S.à r.l, τη Senvest Management LLC, τη Wargaming Group Limited και τα ταμεία προνοίας, Provident Fund for the Executive Directors of Wargaming και Provident Fund for the Senior Management Personnel of Wargaming όπως αυτές ανακοινώθηκαν στις 23, 25 και 30 Αυγούστου 2023 αντίστοιχα, υπόκειται πλέον στις εγκρίσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου/Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Εφόρου Ασφαλίσεων της Κύπρου. H Eurobank κατέχει ήδη ποσοστό 29,2% στη Hellenic Bank και συνεπώς, μετά την ολοκλήρωση των συναλλαγών, η συμμετοχή της θα ανέλθει συνολικά σε 55,3%.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.