ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Eurobank: Τα 10 «κλειδιά» για τα μεγέθη α’ εξαμήνου

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
06/08/2022
BUSINESS
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0

Ισχυρή ποσοτική αλλά και ποιοτική βελτίωση των μεγεθών κατέγραψε ο Όμιλος Eurobank στο α’ εξάμηνο του έτους, αφήνοντας υποσχέσεις για ακόμη καλύτερες επιδόσεις στο β’ εξάμηνο και σε ετήσια βάση λόγω και της δυναμικής που εξακολουθεί να διατηρεί η οικονομία.

Του ΛΟΥΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 941 εκατ. ευρώ για το α’ εξάμηνο του έτους, γεγονός που, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Φωκίωνα Καραβία, «επιβεβαιώνει το επιχειρηματικό μοντέλο». Σημαντικό στήριγμα στα μεγέθη του α’ εξαμήνου παρείχαν τα έκτακτα έσοδα από χρηματοοικονομικές συναλλαγές, ενώ η τράπεζα έχει δημιουργήσει ένα σημαντικό απόθεμα «λίπους», καθώς, σύμφωνα με τον κ. Καραβία, «το 2023 θα είναι ένα δύσκολο έτος». Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη απογειώθηκαν στα 760 εκατ. ευρώ από 195 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Ενδεικτικό γεγονός της εντυπωσιακής βελτίωσης των μεγεθών της τράπεζας αποτελεί η επίτευξη κερδών, ύψους 0,25 ευρώ ανά μετοχή, όταν το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο ήταν 0,05 ευρώ! Ο πενταπλασιασμός των κερδών εναρμονίστηκε και με την απόδοση των ιδίων κεφαλαίων, η οποία διαμορφώθηκε στο 27,5% έναντι 7,7% πέρυσι.

Οι λόγοι των υψηλών επιδόσεων

Οι αυξημένες χορηγήσεις και καταθέσεις, η αύξηση των επιτοκιακών εσόδων, ο έλεγχος των κόκκινων δανείων και η μεγάλη βελτίωση της κεφαλαιακής επάρκειας αποτέλεσαν τους κινητήριους μοχλούς για την επίτευξη των εντυπωσιακών κερδών της τράπεζας κατά το α’ εξάμηνο.

Ειδικότερα, τα «κλειδιά» για την επίτευξη των σημαντικών επιδόσεων ήταν τα εξής:

Related Post

FIRENZE Ιταλικό εστιατόριο

ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ Mediterranean Cuisine

SKALA seaside lounge,coffee, drinks & more

BARAKI. Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ALL DAY ΕΠΙΛΟΓΗ!

1. Τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά 4,5% έναντι του α’ εξαμήνου 2021 και διαμορφώθηκαν σε 700 εκατ. ευρώ από 670 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

2. Τα καθαρά έσοδα από αμοιβές και προμήθειες ενισχύθηκαν κατά 22,4% σε 256 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω των εσόδων από τις χορηγήσεις, τις εργασίες του δικτύου και τις υπηρεσίες καρτών. Τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες αντιστοιχούσαν σε 65 μονάδες βάσης επί του συνολικού ενεργητικού έναντι 61 μονάδων βάσης το α’ εξάμηνο 2021.

3. Τα οργανικά έσοδα ενισχύθηκαν κατά 8,8% σε 956 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του έτους, ενώ τα λοιπά έσοδα αυξήθηκαν κατά 572 εκατ. ευρώ. από 45 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, κυρίως λόγω των χρηματοοικονομικών κερδών από προϊόντα αντιστάθμισης.

4. Ο δείκτης κόστους – οργανικών εσόδων βελτιώθηκε στο 47,1% από 49,3% πέρυσι, ενώ ο δείκτης κόστους – εσόδων μειώθηκε σημαντικά στο 29,5% λόγω των υψηλών χρηματοοικονομικών κερδών.

5. Τα οργανικά κέρδη προ προβλέψεων αυξήθηκαν κατά 13,5% και διαμορφώθηκαν στα 506 εκατ. ευρώ, ενώ τα συνολικά κέρδη προ προβλέψεων υπερδιπλασιάστηκαν στο 1,078 δισ. ευρώ.

6. Τα οργανικά λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 71,7% και διαμορφώθηκαν στα 380 εκατ. ευρώ έναντι 221 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο.

7. Οι δραστηριότητες στο εξωτερικό ήταν κερδοφόρες, με τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 102 εκατ. ευρώ τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους από 73 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

8. Τα οργανικά κέρδη προ προβλέψεων ενισχύθηκαν κατά 11,5% και ανήλθαν σε 142 εκατ. ευρώ και τα οργανικά λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 41,7% στα 127 εκατ. ευρώ. Το περίπου 45% των καθαρών κερδών προήλθε από τις δραστηριότητες στη Βουλγαρία και το 44% από αυτές στην Κύπρο.

9. Ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων μειώθηκε στο 5,9% στο τέλος Ιουνίου, με τα συνολικά ανοίγματα να περιορίζονται στα 2,5 δισ. ευρώ.

10. Οι δείκτες CET1 και συνολικής κεφαλαιακής επάρκειας (CAD) διαμορφώθηκαν σε 14,7% και 17% στο τέλος του α’ εξαμήνου 2022 και ήταν αυξημένοι κατά 150 και 140 μονάδες βάσης αντίστοιχα έναντι του α’ εξαμήνου 2021. Οι δείκτες αυτοί είναι σημαντικά υψηλότεροι των αντίστοιχων ελαχίστων εποπτικών ορίων για το 2022, οι οποίοι, σύμφωνα με τη Βασιλεία ΙΙΙ, έχουν οριστεί σε 6,2% και 11%.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Share213Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

FIRENZE Ιταλικό εστιατόριο
BUSINESS

FIRENZE Ιταλικό εστιατόριο

Σε έναν ζεστό και εξαιρετικά καλαίσθητο χώρο,το ιταλικό εστιατόριο FIRENZE από το 1981 πρωταγωνιστεί στις γεύσεις με την κορυφαία ποιότητα...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
23/08/2026
ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ Mediterranean Cuisine
BUSINESS

ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ Mediterranean Cuisine

Ένα σύγχρονο restaurant Ελληνικών & Μεσογειακών γεύσεων, ένας πραγματικός γαστρονομικός προορισμός, που κερδίζει αρχικά τις εντυπώσεις, με την μοναδική και...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
23/08/2026
Next Post
Χαλκιδική: Οριοθετήθηκε η φωτιά στον Πολύγυρο

Πυρκαγιά στην Καλογρίτσα Χαλκίδας





Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa