, Τρίτη
25 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Γ. Στάσσης: Καθαρές τεχνολογίες και ευέλικτη χωρητικότητα, ολόκληρο το business plan της ΔΕΗ για τα επόμενα χρόνια

«Ολόκληρο το επιχειρηματικό σχέδιο της ΔΕΗ είναι αφιερωμένο στην ανάπτυξη καθαρών τεχνολογιών και ευελιξίας. Δυο παράγοντες οδηγούν στην ενεργειακή μετάβαση και στους ενεργειακούς στόχους μας: πρώτον, η ανάπτυξη καθαρών τεχνολογιών όσο το δυνατόν γρηγορότερα και, δεύτερον, η ευελιξία».

Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, σε συζήτηση για τον νέο χάρτη της ενέργειας και την ενεργειακή μετάβαση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της ΝΑ Ευρώπης. Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 5ου Φόρουμ για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο, που διοργανώνουν το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας και η «Καθημερινή», συμμετείχαν η Deputy Assistant Secretary για την ενέργεια στο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Kimberly Harrington, o γενικός γραμματέας του East Med Gas Forum, Osama Mobarez και ο senior fellow του Royal United Services Institute και πρώην πρέσβης, Jonathan Cohen, με συντονίστρια τη δημοσιογράφο της «Καθημερινής», Ηλιάνα Μάγρα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.