, Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

search icon search icon

Helleniq Energy: Καθαρά κέρδη 606 εκατ. το 2023 – Συνολικό μέρισμα 0,90 ευρώ/μετοχή 

Η Helleniq Energy Holdings ΑΕ ανακοίνωσε τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα για το 2023, με τα συγκρίσιμα κέρδη EBITDA να ανέρχονται σε 1.237 εκατ. ευρώ και τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη σε 606 εκατ. ευρώ.

Σημαντικοί παράγοντες που συνετέλεσαν στην επίδοση αυτή ήταν το θετικό διεθνές περιβάλλον διύλισης, η βελτίωση της λειτουργικής απόδοσης των διυλιστηρίων, με αυξημένη διαθεσιμότητα μονάδων, η αύξηση των εξαγωγών και των δραστηριοτήτων του εξωτερικού, αλλά και η υψηλότερη συνεισφορά από τον τομέα των ΑΠΕ. Λαμβάνοντας υπόψη την πολύ καλή επίδοση αλλά και τις προοπτικές της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προτείνει στη Γενική Συνέλευση τη διανομή τελικού μερίσματος 0,60 ευρώ ανά μετοχή.

Έτσι, το συνολικό μέρισμα διαμορφώνεται στα 0,90 ευρώ ανά μετοχή, λαμβάνοντας υπόψη και το προσωρινό μέρισμα 0,30 ευρώ ανά μετοχή, που έχει ήδη διανεμηθεί. Η διανομή αυτή οδηγεί σε συνολική μερισματική απόδοση άνω του 12% με βάση την τιμή της μετοχής στο τέλος του 2023.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.