, Τετάρτη
17 Απριλίου 2024

search icon search icon

HIG Capital: Προχωρά η επένδυση για κέντρο logistics στον Ασπρόπυργο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το εγχείρημα της HIG Capital για τη δημιουργία mega logistics park στον Ασπρόπυργο, στο παλιό εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, ολοκληρώθηκε, με βάση τη διαδικασία εξυγίανσης της εταιρείας Ελληνική Χαλυβουργία ΑΕ, η μεταβίβαση του οικοπέδου 291 στρεμμάτων στη συνδεδεμένη εταιρεία Streem Development AE.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, που καθιστά την Streem Development κύρια της έκτασης, έρχεται σε συνέχεια των διαδικασιών στο πλαίσιο της εξυγίανσης της εταιρείας  Ελληνική Χαλυβουργία ΑΕ που ξεκίνησε το 2019.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στόχος της ΗΙG Capital είναι η μετατροπή του οικοπέδου σε πρότυπο κέντρο διεθνών μεταφορών και αποθήκευσης (μέσω τραίνου, πλοίου, φορτηγών- trimodal) με συνολικό κόστος επένδυσης άνω των 300 εκατ. ευρώ.

Απώτερος στόχος είναι η μετατροπή του σε κόμβο logistics, τον οποίο θα αξιοποιούν και μεγάλες ξένες εταιρείες που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα διαμετακομιστικό κέντρο για την ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.