Η Hellenic Cables, ο κλάδος καλωδίων της Cenergy Holdings, υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια υποβρύχιου καλωδιακού συστήματος μεταφοράς ψηλής τάσης εναλλασσόμενου ρεύματος (export cable system) για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Baltica 2.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αυτό το σημαντικό έργο πραγματοποιείται από μια κοινοπραξία μεταξύ της Ørsted και PGE Polska Grupa Energetyczna (με ίση συμμετοχή 50-50), η οποία έχει συσταθεί με σκοπό την ανάπτυξη βιώσιμων έργων υπεράκτιας αιολικής ενέργειας. Στο πλαίσιο της σύμβασης, η Hellenic Cables θα προμηθεύσει 148 χλμ. υποβρυχίων καλωδίων τάσης 275 kV με μόνωση XLPE.
Επιπλέον, στη σύμβαση περιλαμβάνονται οι εργασίες διασύνδεσης, τερματισμού και δοκιμών πριν τη θέσει σε λειτουργία, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας του έργου.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL



